Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Genel Başkanı Nihat Aydın, Cumhuriyet’in kuruluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı kutlama mesajında; Cumhuriyet’in bağımsızlığın, millî iradenin, birlik ve beraberliğin en güçlü simgesi olduğunu vurguladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı hazırlayan Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Cumhuriyet’in yalnızca bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda milletimizin ortak geleceğini, özgürlük idealini ve bağımsız yaşama kararlılığını temsil eden en büyük değerlerden biri olduğunu ifade etti.
“CUMHURİYET, MİLLETİMİZİN ORTAK GURURUDUR”
Aydın adına hazırlanan kutlama mesajında, “Cumhuriyetimizin ilanının 103. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.
29 Ekim 1923, aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyet ile taçlandırdığı, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bütün dünyaya ilan ettiği tarihî bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, milletimizin büyük fedakârlıklarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bizlere bırakılmış en kıymetli miraslardan biridir.
Cumhuriyetimizi yaşatmak, millî ve manevi değerlerimize sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur.”
“ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ CUMHURİYETİN TEMEL DEĞERLERİNDENDİR”
Başkan Aydın mesajında basının demokratik toplumdaki sorumluluğuna da dikkat çekerek, "Cumhuriyetimizin temel kazanımlarından olan düşünce ve ifade özgürlüğü ile halkın doğru bilgiye ulaşma hakkı, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarıdır.
Basın mensupları olarak bizlere düşen görev; doğruluktan, tarafsızlıktan ve kamu yararından ayrılmadan, meslek ilkelerimize bağlı kalarak toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmektir.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da birlik, kardeşlik, adalet ve dayanışma anlayışıyla ülkemizin gelişmesine katkı sunmaya devam etmeliyiz.
Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
Başta kıymetli Ağrılı hemşehrilerimiz olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm basın camiamızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.
Cumhuriyetimizin 103. yılı kutlu olsun. Birliğimiz daim, Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun.” dedi.
NİHAT AYDIN
Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Genel Başkanı




