DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044082-2,68%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dr. Cengiz Çelik, AK Parti Doğubayazıt Belediye Başkan Adayı oldu

Dr. Cengiz Çelik, AK Parti Doğubayazıt Belediye Başkan Adayı oldu

ARKOZ Ağrı Çimento Fabrikası CEO’su Dr. Cengiz Çelik’in AK Parti Doğubayazıt Belediye Başkan Adayı olduğu öğrenildi.

ABONE OL
18:39 | 09 Şubat 2024 18:39
Dr. Cengiz Çelik, AK Parti Doğubayazıt Belediye Başkan Adayı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ARKOZ Ağrı Çimento Fabrikası CEO’su Dr. Cengiz Çelik’in AK Parti Doğubayazıt Belediye Başkan Adayı olduğu öğrenildi.

Doğubayazıt ilçesinin ticari açıdan çağ atlaması ve tanınırlığının artması için önemli projelere imza atmış olan, Ağrı’ya kazandırmış olduğu Millet Bahçesi Projesinin hazırlanıp hayata geçirilmesini sağlayan Dr. Cengiz Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Türkiye Yüzyılı Şehirleri” vizyonu adı altında Doğubayazıt Belediye Başkan adayı olarak belirlendi. Doğubayazıt’ta adaylığı duyurulması sonrasında, vatandaşlar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

 

Mimar Dr. Cengiz Çelik Kimdir?

 

Profesyonel iş hayatına Doğubeyazıt’ta özel sektörde başlayan Çelik, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi lisanslı mimardır. 1990 yılından beri Doğubeyazıt’ta ikamet etmekte olup 1976 Diyadin Budak köyü doğumludur. Liseyi Ağrı Endüstri Meslek Lisesi’nde bitirdikten sonra Lisans öğrenimini NDU Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölümü’nde tamamlamıştır. Selçuklu Dönemi Ahlat Bölgesi abideleri teziyle NDU Üniversitesinde yüksek lisans (master) bölümünü bitirdi, aynı zamanda Uluslararası İşletme Yönetimi doktorasını bitiren Çelik ; Selçuklu dönemi Anadolu, İran ve Azerbaycan’da dini yapıların mimarlığı doktora teziyle Bakü ilimler akademisinde çalışmalarına devam etmektedir.

Özel sektörde Çelikce Mimarlık Mühendislik şirketi kurucusu, Nakliyat MMC Şirket Müdürü, Metal Sanayi Kompleksi Fabrika Müdürü, Bellisa Mobilya Fabrikası Genel Müdürü, Arkoz Ağrı Çimento Fabrikası Genel Müdürü, Samsun Arkoz Gazbeton Fabrikası Genel Müdürü ve Maqro Construction Yol Şirketlerinde yöneticilik yapmıştır.

İnşaat, makina ve otomotiv sektörlerinde çeşitli Ar-Ge çalışmalarında bulundu. Tarihi eserlerin rölöve, restorasyon ve restitüsyon çalışmalarında aktif görev aldı. Makina, mimari sektörlerinde önemli tasarım ve uygulamalarda bulundu. Bu konuda 10’un üzerinde patente bağlanmış tasarım ve uygulamaları bulunmaktadır. 2012 yılında üniversal (çok amaçlı) iş makinası tasarımı yaparak üç ay gibi bir süre de üretimini yapıp çalışır hale getirerek test aşamalarını tamamlayıp patentini almıştır. Aynı zamanda uzaktan kumanda ile kullanılabilen bu aracın; tarım, inşaat, belediye, karayolları, yeraltı-yerüstü madenciliği ile askeri sahada çok amaçlı kullanımı söz konusudur.

Ağrı Dağı Bölgesinin önemli tarih, kültür ve ticaret şehri Doğubeyazıt ve Yöneticilikte Güç Zehirlenmesi isimli 2 ayrı kitabı kaleme alarak, sosyo-kültürel ve toplumsal proje çalışmalarını hayata geçirmiştir. 80 adet Şehir Gelişim projesi, Sinema dönem filmi oyunculuğu Perîşan Xanım Xelîl Beg (TRT Kurdî) isimli çekimlerde Sürmeli Mehmet Paşa rolüyle sahne almıştır. 19 adet ulusal / uluslararası düzeyde toplumsal konular, mimari ve şehircilik alanlarında makale ile bilimsel sempozyumlarda sunumu yapılmış araştırmaları bulunmaktadır. Yazar, sanatçı, yönetici ve akademisyen olan Çelik evli ve beş çocuk babasıdır. Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Çekya ve Rusya’da faaliyette bulunan Arkoz Holding ve Maqro Construction şirketlerinde üst düzey yönetici olarak halen iş hayatına devam etmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.