Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ) Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı ile AİÇÜ iş birliğinde, “Hesap Kiralama: Gençleri Bekleyen Büyük Tehlike” paneli düzenlendi.

AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele Ağrı Valisi Önder Bozkurt, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, AİÇÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Yılmaz ile yargı mensupları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılış konuşmalarını AİÇÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Yılmaz, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış ve Ağrı Valisi Önder Bozkurt yaptı. Konuşmalarda, teknolojinin gelişimiyle birlikte suç türlerinin de değiştiğine dikkat çekilerek özellikle gençlerin dijital ortamda karşı karşıya kaldığı risklere vurgu yapıldı.

Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti’ne Anlamlı Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Siber suçlarla mücadelede farkındalığın artırılmasının amaçlandığı panelde, Ağrı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Fatih Aydoğan, hesap kiralama yöntemlerini, suç örgütlerinin işleyiş biçimlerini ve mağduriyet süreçlerini anlattı. Aydoğan, suç faillerinin yasa dışı gelirlerini aklamak amacıyla üçüncü kişilerin banka hesaplarını kullandığını belirterek, kolay kazanç vaadiyle gençlerin hedef alındığını ifade etti.

Panelde, hesaplarını kendi rızasıyla kullandıran kişilerin de hukuki sorumlulukla karşı karşıya kalabileceği hatırlatılarak, gençlerin bu tür tekliflere karşı dikkatli olmaları istendi.