Ağrı Valisi Önder Bozkurt, İSİYAD Genel Başkanı Cemal Çoban ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmenin ardından Ağrı Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunulurken, kentin yatırım potansiyeli, üretim kapasitesi ve istihdam hedefleri masaya yatırıldı.

Ağrı Valisi Önder Bozkurt, İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İş İnsanları Derneği (İSİYAD) Genel Başkanı Cemal Çoban ile beraberindeki heyeti Valilikte ağırladı. Gerçekleştirilen görüşmede, Ağrı'nın sanayi yatırımları, ekonomik gelişimi ve yatırımcılara sunduğu fırsatlar değerlendirildi.

Valilikteki temasların ardından Vali Bozkurt ve İSİYAD heyeti, Ağrı Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret ederek devam eden altyapı çalışmaları ile yatırım alanlarında incelemelerde bulundu. Yetkililer, OSB'nin mevcut durumu, yatırımcı talepleri, üretim alanları ve devam eden projeler hakkında heyete bilgi verdi.

Ziyaret kapsamında, yeni yatırım alanlarının oluşturulması, üretim kapasitesinin artırılması ve sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar ele alınırken, Ağrı'nın yatırım potansiyeli yerinde değerlendirildi. İSİYAD heyeti ayrıca kentin lojistik avantajları, genç ve dinamik iş gücü ile yatırımcılara sunulan teşvik uygulamaları hakkında bilgilendirildi.

Görüşmelerde, yeni yatırımların hayata geçirilmesiyle birlikte üretimin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi hedefleri ön plana çıktı. Kamu kurumları ile iş dünyası arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekilirken, son yıllarda Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen altyapı yatırımlarının Ağrı'nın ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlamasının beklendiği ifade edildi.

Vali Bozkurt Faaliyet Planlarını Yakından Takip Ediyor
Vali Bozkurt Faaliyet Planlarını Yakından Takip Ediyor
İçeriği Görüntüle