Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın, Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşanan su sıkıntısı karşısında örnek bir belediyecilik örneği sergileyerek kuraklıkla mücadelede için sahaya indi. Mahalle mahalle evleri gezen Başkan Taşkın, özellikle bahçelerde gece gündüz açık bırakılan musluklara dikkat çekerek ev sahiplerini tek tek uyardı.

Kızılay Patnos Şubesi’nden Karbasan Köyü ve Bağcılar Yaylası’na Ziyaret
Kızılay Patnos Şubesi’nden Karbasan Köyü ve Bağcılar Yaylası’na Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Sahada yaptığı incelemelerde 10 bin ayrı hanede muslukların boşa aktığını tespit eden Başkan Taşkın, “Ülkemizin dört bir yanında su kaynakları tükeniyor. Biz burada Patnos’ta hala musluklardan gece gündüz suyun boşa aktığını görüyoruz. Bu israf sadece bir çevre sorunu değil, aynı zamanda kul hakkıdır. Yazık, günah Lütfen bu konuda herkes sorumluluk alsın.” sözleriyle vatandaşlara çağrıda bulundu.

Belediye ekipleriyle birlikte sahada denetimlerini sürdüren Başkan Taşkın, kontrolsüz sulama ve bahçelerde açık bırakılan musluklar sebebiyle her gün tonlarca suyun ziyan olduğunu belirterek, gerekli uyarıların yapıldığını, gerekirse idari tedbirlerin de alınacağını açıkladı. Taşkın, “Suyun sahibi yok ama koruyucusu olmak zorundayız. Bu topraklar hepimizin, bu kaynaklar çocuklarımızın geleceği. Her bir vatandaşımızdan bu konuda hassasiyet bekliyoruz.” dedi.