Nusaybin–Kamışlı sınır hattında Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırı, kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Yaşanan olaya ilişkin yazılı bir açıklama yayımlayan Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, saldırıyı en sert ifadelerle kınadı.
OGC Başkanı Aydın açıklamasında, Türk bayrağının yalnızca bir sembol değil, milletin bağımsızlığının, şehitlerin emaneti ve devletin egemenlik nişanesi olduğunu vurguladı. “Türk bayrağına uzanan her el, bu milletin ortak değerlerine, birliğine ve huzuruna uzanmış demektir. Bu tür provokatif girişimler asla masum değildir. Amaç; toplumsal huzuru bozmak, sınır hattında gerilim yaratmak ve Türkiye’yi hedef almaktır.” ifadelerini kullandı.
Yaşanan saldırının zamanlamasına dikkat çeken Aydın, bölgede yürütülen hassas süreçlere işaret ederek, “Bölgemizin barışa, sağduyuya ve aklıselime her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde, bayrağımızı hedef alan bu tür girişimler açık bir provokasyondur. Kim tarafından ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın, bu saldırılar asla hedefine ulaşamayacaktır.” dedi.
Nihat Aydın, devletin ilgili kurumlarının olayı tüm yönleriyle aydınlatacağına olan inancını dile getirerek, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı. “Bu topraklarda Türk bayrağına saygı duymayan hiçbir anlayışın meşruiyeti yoktur. Bayrağımızı hedef alanlar şunu iyi bilmelidir: Bu millet, değerlerine uzanan ellere karşı her zaman dimdik durmuştur ve durmaya devam edecektir.” sözlerine yer verdi.
Aydın açıklamasının sonunda, sağduyu çağrısında bulunarak, provokasyonlara karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirtti.



