DOLAR 32,3398 0.16%
EURO 35,1932 -0.04%
ALTIN 2.245,380,10
BITCOIN 2129181-2,43%
Ağrı

HAFİF KAR YAĞIŞLI

05:42

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’daki tekstil fabrikası kapanıyor!

Ağrı’daki tekstil fabrikası kapanıyor!

ABONE OL
18:07 | 28 Mayıs 2023 18:07
Ağrı’daki tekstil fabrikası kapanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da 10 bin kişiye istihdam sağlanacağı söylenen Yeşim Tekstil firması, 23 Haziran’da fabrikayı kapatma kararı aldığını açıkladı.

630 kişinin işine son veren Yeşim Tekstil’in internet sitesinde yer alan bilgilere göre; 2019 yılında Ağrı Valiliği’nin, kent merkezinde “Ağrı Tekstil Kent” projesi kapsamında tahsis ettiği arsa üzerinde 44 bin metrekarelik hazır giyim tesisinin temel atma töreni yapıldı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı Valisi, Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya ve AK Partili isimler katıldı. Yeşim Tekstil söz konusu üretim merkezi yatırımı kapsamında 3 yıl içinde 5 bin kişilik istihdam gerçekleştirmeyi planladığını da kamuoyuna duyurmuştu.

Firma, çalışanlarına gönderdiği yazıda; “Şirketimize ait tek işyerinde yürüttüğümüz konfeksiyon üretimi, siparişlerin azalması ve gelinen aşamada tamamen kesilmesi nedeniyle işverenin devamlılığının sağlanmasının imkânsız olması karşısında Şirket Yönetim Kurulunun 22.5.2023 tarihinde almış olduğu karar nedeniyle SMS KONFESIYON SAN. VE TIC A.S.’nin üretim faaliyetini yürüttüğü faaliyetine son verilmesine karar verilmiştir.” ifadelerine yer verdi. 

Tekstil işçilerine destek olmak için bir araya gelen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, “Bu kentte hangi kurumda, hangi işyerinde ezilen bir emekçi varsa hukukçularımızla beraber alandayız” diyerek şunları söyledi:

“Çoğu işçimizin çocuğu var. Buraya güvenerek kredi çekti, evlilik hazırlığı yaptı.

Bu kentin siyasetçileri, valisi gelip size bir alternatif sunmak zorundalar. 3-5 yıllık tazminat, 40-50 binlik tazminat ile olacak şey değil. İstatistiklere göre 40 bine yakın göç verildi bu kentte. Gençlerimiz Kanada yollarında. Bu yapılan göçler kentin sosyolojik yapısını da bozuyor.”

Erincik, işçilere bir garanti verilmesi gerektiğini belirterek, “İşçileri nerede istihdam edeceksiniz, burada birden fazla tekstil kent var, kapatılan tekstilin yerine kim gelecek? Bu sorulara cevap arıyoruz. Seçimden sonra da işçilerin yanında olacağız. Biz emeğimizle geçinen insanlarız. Bizim emeğimiz üzerinden rant yapıyorsunuz, artı değeri biz yaratıyoruz. Siz emeğimizle metropollerde saraylar yapıyorsunuz. Canınız sıkılınca fabrika kapatıyorsunuz. Buradan Sayın valimize, vekillerimize, Ağrı’daki STK’lara sesleniyorum bu tepkimiz seçimden sonra da devam edecek. İşçilerimize sahip çıkın, seçimden sonra açıklama bekliyoruz.” diyerek yetkililere açıklamada bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.