Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde atılan yeni adımlarla beraber daha önce var olan beklemeler rafa kaldırıldı. Vatandaşlar, bu güzel gelişmelerle sağlıklarına hızla kavuşuyorlar.
Ağrı ilimiz sağlık alanında yaşanan güzel gelişmelerle bölgede adından söz ettiriyoruz. “Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli” kapsamında önemli adımlar atılan Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) sayılarında azalma ve tetkik sürelerinde de kısalmalar yaşanıyor.
Son bir yıl içinde MHRS üzerinden bekleyen randevu sayısında %60 oranında azalma sağlanırken, bu başarının sürdürülebilirliği için Haziran 2025 itibarıyla haftada 25 gece polikliniği aktif hale getirildiği açıklandı. Hastanede yapılan düzenlemelerle birlikte tetkik randevu sürelerinde de önemli düşüşler yaşandı. MR çekim sayısı Ocak 2025’te 2.702 iken Mayıs 2025’te 3.733’e yükseldi. Tomografi tetkikleri, son bir yılda talep edilen tüm hastalara aynı gün içinde uygulanarak ciddi bir hizmet hızı yakalandı.
Ultrasonografi randevu süresi, 6–7 aydan 1 aya düşürüldü. Ayrıca akşam USG polikliniği devreye alındı ve randevu dışında her hafta 180 hasta çağrılarak çekim gerçekleştirildi. Özellikle meme ultrasonografisinde bekleme süresi 6 aydan 20 güne kadar düşürüldü. Aylık USG sayısı Ocak’ta 2.451 iken Nisan’da 3.411’e ulaştı. Endoskopi ve kolonoskopi işlemleri için randevu süresi 8 aydan 2,5 aya indirildi.
2024–2025 döneminde hastanede toplam 5.664 hastaya kemoterapi tedavisi uygulandığı ve bu kapsamda onkoloji hizmetlerinde hem kapasite hem de erişilebilirlik ciddi oranda artırıldığı açıklandı.
Hastane bünyesindeki eczane, sarf depo, arşiv, çamaşırhane ve ultrasonografi birimi gibi çeşitli bölümler mevzuata uygun yeni alanlara taşındı. Bu değişiklikle birlikte hizmet kalitesinde ve hasta güvenliğinde önemli iyileşmeler sağlandığı bildirildi.
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haziran 2025 itibarıyla “Anne Dostu Hastane” ve “Bebek Dostu Hastane” unvanlarını almaya hak kazandı.
Hastanenin Karaköse Ek Binası'nda kurulması planlanan ÇÖZGEM (Çocuk Özel Gereksinimli Eğitim Merkezi), Temmuz ayında hizmete açılacağı ve Merkez, özel gereksinimli çocuklara yönelik rehabilitasyon ve destek hizmetleri sunacağı duyuruldu.