DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055620-1,08%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın, Sinan Aygül saldırısını kınadı!

OGC Genel Başkanı Aydın, Sinan Aygül saldırısını kınadı!

ABONE OL
20:30 | 17 Haziran 2023 20:30
OGC Genel Başkanı Aydın, Sinan Aygül saldırısını kınadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, bugün öğlen saatlerinde Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül’ün Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı korumalarının saldırısına uğrayarak darp edilmesini kınadı.

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın yayınladığı kınama mesajında, “Bugün öğlen saatlerinde yaşanan ve bir gazeteci arkadaşımızın saldırıya uğrayarak darp edilmesi beni ve cemiyetimizi kahretmiştir.

Gönülden bağlarla bağlı olduğumuz gazetecilik mesleğimizin amacı yaşanan olumlu ve olumsuz olayları tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaşmaktır. Birkaç gün öncesinde mesleğini icra eden gazeteci Sinan Aygül’ün Tatvan Belediyesi’nde yapılan usulsüzlükleri kamuoyuyla paylaşması sonucu yaşadığı şiddet hiçbirimizin affedemeyeceği bir olaydır.

Bir korumanın görevi işini layıkıyla yerine getirerek koruması gereken kişiyi korumaktır, vatandaşları dövmek değil. Buradan Bitlis Valiliği, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı, Bitlis Milletvekilleri, Bitlis Barosu ve Meclis’te grupları olan parti liderlerini konuyla alakalı göreve davet ediyoruz.

Aynı zamanda, sadece Sinan Aygül değil, birçok gazeteci meslektaşımız gerçekleri kamuoyuyla paylaştıkları için yıl içerisinde birçok kere fiziksel ve psikolojik saldırıya uğramaktadır. Bu konuda en kısa zamanda önlemlerin alınarak meslektaşlarımızın saldırıya uğramalarını engellemek adına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çağrıda bulunuyoruz. İnanıyorum ki bu konuda gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.