DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20768531,32%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK’nın Büyük projesi Aydın’da taçlanacak!

KGK’nın Büyük projesi Aydın’da taçlanacak!

ABONE OL
17:59 | 16 Haziran 2023 17:59
KGK’nın Büyük projesi Aydın’da taçlanacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KGK’nın paydaş olduğu ‘İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

Cumhurbaşkanlığı On Birinci Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı gereği yürürlüğe konan “İnsan Hakları ve Şiddetle Mücadele Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Projesi” kapsamında eğitimlerini tamamlayanlar sertifikalarını almaya devam ediyor.

Sadece ülkemiz değil dünya için büyük bir önem arz eden şiddetle mücadele noktasındaki bu önemli projeye Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başından beri büyük önem ve destek veriyor. Aydın Valiliği HEGEM Vakfı ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi koordinesinde 21 Haziran Çarşamba günü Aydın Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde “Yeminli Sosyal Arabuluculuk Sertifika” mezuniyet ve yemin töreni gerçekleşecek. Tören saat 11.00’de başlayacak.

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin de (KGK) proje ortağı olduğu İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücade Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi Projesi açılış ve tanıtım programı Adalet Bakanlığı’nın çağrısı ile 8 bakanlıktan 17 genel müdürlük, üniversiteler ve diğer proje paydaşların katılım ile 18 Kasım 2021 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilmişti.

Toplumsal kanayan bir yara halini alan şiddet meselesinin köklü çözümü noktasında başlatılan eğitim faaliyetleri aynı zamanda Şiddetle mücadele de en büyük sivil bir ağında oluşmasına neden oldu. Projenin devletin ilgili bakanlıklar ve üniversiteler tarafından da sahiplenmesi bu noktada büyük önem arz ediyor.

Aydın’a gerçekleşecek mezuniyet ve sertifika programı öncesi KGK Ankara ofisinde bir arata gelen KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve HEGEM Vakfı Kurucu Başkanı Adem Solak ile KGK Projeler Kurulu Başkanı Ahmet Külekçi son bir değerlendirme yaparak projenin geldiği nokta ve bundan sonraki süreci görüştüler.

Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Kurucu Genel Başkanı Adem Solak Şiddetle Mücadele noktasında kararlı olduklarını projeye verilen öneminde çok kıymetli olduğunu belirterek Aydın’da gerçekleşecek “Yeminli Sosyal Arabuluculuk Sertifika Mezuniyet ve Yemin Töreni”ne desteklerinden dolayı Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’ a teşekkür etti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.