DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20739391,33%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK: “Yaşasın demokrasi, yaşasın millet iradesi”

KGK: “Yaşasın demokrasi, yaşasın millet iradesi”

ABONE OL
17:42 | 14 Temmuz 2023 17:42
KGK: “Yaşasın demokrasi, yaşasın millet iradesi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz 2016 hain FETÖ darbesinin 7’nci yıldönümünde, Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle yazılı bir mesaj yayımlayan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) yönetim kurulu, “Vatanımızın istikbali ve milletimizin istiklali için tek yürek olarak tüm dünyaya ‘Millet yenilmedi, Türkiye eğilmedi’ mesajı verdik.” dedi.

Genel Başkan Mehmet Ali Dim imzasıyla yayınlanan mesajda, “15 Temmuz gecesi ülkemizi yok etmek isteyen ve okyanus ötesinden kumanda edilen FETÖCÜ vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.

FETÖCÜ hainlerin hedefinde olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa inen kahraman halkımız, ölümü göze alarak gösterdiği insanüstü azmiyle hain darbe girişimini başarısızlığa uğratmıştır. 15 Temmuz, esaret girişimine boyun eğmeyen şanlı milletimizin destansı bir zaferi olarak hafızalara kazındı.

Aziz milletimizin hürriyeti uğruna bu topraklara vurduğu son mühür olan 15 Temmuz gecesi yazılan destan sıradan bir darbe teşebbüsünü bastırma eylemi değil, uçaklara karşın yüreğin, silahlara karşın bileğin, köleliğe karşın hürriyetin yani milli iradenin paha biçilemez bir zaferidir.

Yüzyıllar boyunca zulme ve esarete asla boyun eğmeyen şanlı ecdadımızın yolunda yürüyen kahramanlarımız, vatanımızın istikbali ve milletimizin istiklali için tek yürek olarak tüm dünyaya ‘Millet yenilmedi, Türkiye eğilmedi’ mesajı verdiler. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar.

Tüm dünyaya demokrasi ve milli irade dersi verdiğimiz 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde; vatanı, milleti, bayrağı ve mukaddesatı için şehadete koşan 251 şehidimiz ve 2 binin üzerinde gazimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, bu vatan için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor ve ‘yaşasın demokrasi, yaşasın millet iradesi’ diyoruz.” sözleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.