DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20828421,51%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın, Gazze’deki hastane saldırısını kınadı

OGC Genel Başkanı Aydın, Gazze’deki hastane saldırısını kınadı

ABONE OL
11:39 | 18 Ekim 2023 11:39
OGC Genel Başkanı Aydın, Gazze’deki hastane saldırısını kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Gazze’de El Ehli Vaftiz Hastanesi’ne düzenlenen ve en az 500 kişinin öldüğü saldırıya kayıtsız kalamayarak bir kınama mesajı yayınladı.

OGC Genel Başkanı Nihat Aydın kınama mesajında, “İsrail’in insani değerlerden yoksun olduğunun kanıtı olabilecek ve içerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, tüm dünya ve ülkemizin sessiz kalamayacağı bir soykırım ve vahşettir.

Sivilleri doğrudan hedef alan, hastaneleri, okulları vuran bir zihniyetin uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi gerekli ve kaçınılmazdır. Sivil Gazze halkının yaşam hakkına kastedecek kadar gözü dönüp hastane bombalayacak kadar zalimleşenleri şiddetle kınıyoruz.

Bizler Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Umuyoruz ki en kısa zamanda Masum sivillere yönelik insanlık dışı bu bombalama eylemlerine karşı devletler sessiz kalmayarak İsrail’i durduracaklar ve Gazze halkını koruma altına alacaklardır.” sözlerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.