DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047350-2,33%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK’dan, Özbekistan’da güçlü bağlantılar

KGK’dan, Özbekistan’da güçlü bağlantılar

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Türk dünyasına ayrı bir önem veriyor. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Türk devleti Özbekistan’a gerçekleştirdikleri ziyaretle medya işbirliği konusunda güçlü bağlantılar kurdu.

ABONE OL
16:35 | 28 Kasım 2023 16:35
KGK’dan, Özbekistan’da güçlü bağlantılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), Türk dünyasına ayrı bir önem veriyor. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Türk devleti Özbekistan’a gerçekleştirdikleri ziyaretle medya işbirliği konusunda güçlü bağlantılar kurdu.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali ve KGK Dış Medya Meclis Başkan Vekili Ahmet Coşkunaydın, Özbekistan’a 4 günlük bir iş ziyareti gerçekleştirdi. Başkent Taşkent’te ilk olarak KGK Özbekistan temsilcisi Hamza Cumayev ile bir araya gelen Genel Başkan Dim ve Coşkunaydın Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Dr. Olgan Bekar’ı da ziyaret ettiler. Büyükelçiden Özbekistan’la ilgili bilgi alan Dim, 2024 yılında iki ülke medyasının karşılıklı ziyaretlerle gazeteci değişimi konusunda Büyükelçi Bekar’ın da desteğini istedi.

‘Konseyin Atacağı Adımları Takip Edeceğiz’

 

Genel Başkan Dim, beraberinde Coşkunaydın ve Cumayev ile birlikte Taşkent’te Özbekistan Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Üniversitesi’ni ziyaret edenRektör Prof. Dr. Sherzodkhon Kudratkhodja ile bir araya geldi. Türkiye ile Özbekistan medyasının ve gazetecilerinin yakınlaşması ve işbirliğinden memnuniyet duyacağını belirten Rektör Kudratkhodja, “Biz kurum olarak bu konuda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Konseyin atacağı adımları takip edeceğiz ve biz de benzer adımlar atacağız. Burası bir medya eğitim yuvası ve iki kardeş ülkenin gazetecileri için kapımız daima açıktır” dedi. Dim, üniversitenin medya özelinde farklı bir konsepti olduğunu belirterek, “Biz de konsey olarak eğitim konusunda destek vermek isteriz. Gerekirse Türkiye’den medya ve iletişim konusunda uzman kişi ve öğretim üyelerini getirebiliriz” dedi. Dim daha sonra üniversitede Türkçe dersine katılarak öğrencilerle sohbet etti.

Dim ve beraberindekiler daha sonra Özbekistan Gazeteciler Birliği Başkanı ve KGK üyesi Kolmurod Salimov ile öğle yemeğinde bir araya geldi. İki ülke gazetecilerinin değişimi konusunda işbirliğine hazır olduklarını belirten Salimov, “Üyesi olduğum konseyin iki ülke ilişkilerine olumlu katkı koyması beni de onurlandırır. Biz de birlik olarak her türlü desteği veririz.” dedi.

 

‘Yerel Gazetecilerle Bir Araya Gelindi’

 

Dim ve beraberindekiler, ziyaret ettikleri Buhara ve Semerkand’da da o şehirdeki yerel gazetecilerle bir araya geldiler. Semerkand Medya Evi’ni de ziyaret eden Dim, buradaki basın merkezinde Başkan Akram Haydarov ve Husan Eldoyev’le iki ülke ilişkileri üzerine sohbet etti.

 

‘Çalıştay İçin Hedef 2024’

 

Yapılan temaslar sonucunda, Özbekistan’dan Türkiye’ye, Türkiye’den Özbekistan’a karşılıklı gazetecilerin ziyaretlerinin gerçekleşmesi ve medya çalıştayı için 2024 yılı hedeflendi. Bu konuda görüşmeler ve istişarelerin çevrimiçi olarak sürdürülmesine karar verildi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.