DOLAR 32,5393 0.12%
EURO 34,9452 -0.21%
ALTIN 2.437,610,07
BITCOIN 20958260,26%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nihat Aydın’ın Kaleminden… ‘Seçime günler kala Ağrı’

Nihat Aydın’ın Kaleminden… ‘Seçime günler kala Ağrı’

ABONE OL
09:31 | 28 Nisan 2023 09:31
Nihat Aydın’ın Kaleminden… ‘Seçime günler kala Ağrı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerine çok kısa bir süre kala Ağrı’da güzel projeler konuşulmaya başlandı.

Ağrı ilimiz, yıllardır sınırda olması sebebiyle on binlerce İranlı turisti çekme potansiyeline sahip olmasına rağmen Ağrı’da büyük bir AVM olmadığı için turistlerin sadece güzergah yolu olarak kalmaktadır.

Fakat birkaç gün önce yapılan protokol sözleşmesi ile Ağrı’da bölgenin en büyük ve en donanımlı AVM’si yapılmasına karar verildi. Bu kapsamda AVM’nin yapılacağı yer etrafının kapatılmaya başlanması bizlerde büyük heyecan uyandırmıştır. Bu proje bitip hayata geçirilse hem esnaf hem de halk büyük kazanımlar elde edecektir.

Bir diğer proje ise yıllardır Ağrı’da konuşulan ve bir türlü Ağrı Müzesinin kurulamama durumudur. Ağrılı İş İnsanı Ahmet Eraslan ve Hikmet Eraslan’ın girişimleri ile Doğubayazıt’ta ‘Nuh’un Gemisi Müzesi’ kurulacak, müzenin kurulmasıyla Ağrı hem saray ile hem de Müze nedeniyle büyük bir turist potansiyeline sahip olacaktır.

Şimdi gel gelgelim Ağrı’daki seçime…

Ağrı dönem dönem farklı görüşte olan kişileri TBMM’ye yollamış demokratik bir şehir olmasına rağmen, bazen de aşiretlerin oy kullanımında etkili olduğu bir yerleşim yeridir.

Partiler özelinde değerlendirme yoluna gitmeyip kısaca Ağrı’da güçlü olan üç partinin ilki olan Yeşil Sol Partisini bugün sizlere değerlendirme yoluna gideceğim.

Yeşil Sol Parti, Ağrı’da göstermiş olduğu adaylar ile seçimin muhtemel kazananlarından biri olmuştur. Özellikle Sırrı Sakık’ın aday olması Ağrı’da bütün dengeleri değiştirmiştir.

Her gittiği alanlar seçim meydanı alanlarına dönmüş, halkın büyük tevazu gösterdiği bir aday olmuştur. Bu durum Ağrı’da seçimin yönünü göstereceğe benziyor.

Fakat son dönemlerde farklı partilerden Ağrı’da aday gösterilen kişilerin seçimi belirleyecek bir güçte olmaması tepkilere sebep olmuştur.

Seçimde en fazla oyun bölüneceği ilçe olma özelliğine sahip olan Patnos ilçemizde, özellikle Yeşil Sol Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Ak Parti’nin güçlü adaylarını  buradan göstermesi, oyların büyük ihtimalle bu üç parti arasında bölünmesine sebep olacaktır.

Yeşil Sol Parti’den Zelal Yılmaz’ın adaylığı, Patnos’ta büyük oranda dengeleri değiştirmeye başladı. Sevilen siyasetçi Yusuf Yılmaz’ın kızı olması ve halk tarafında karşılığının olduğunu göstermektedir.

Bir daha ki yazımızda diğer partilerin oy potansiyelini değerlendireceğiz. Mutlu günler diliyorum.

Orta doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Aydın…

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.