DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20779721,34%
Ağrı
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nihat Aydın’ın Kaleminden… Cemal Can’dan Doğubayazıt’a Katkılar Devam Ediyor

Nihat Aydın’ın Kaleminden… Cemal Can’dan Doğubayazıt’a Katkılar Devam Ediyor

ABONE OL
17:58 | 31 Temmuz 2023 17:58
Nihat Aydın’ın Kaleminden… Cemal Can’dan Doğubayazıt’a Katkılar Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası ve Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini icra eden Cemal Can, göreve başladığı günden itibaren şehrin tanınırlığını artırtmak için sanatsal, kültürel faaliyetlerin yapılmasına ön ayak oluyor.

Geçen hafta idrak ettiğimiz Aşure-i Nuh günü münasebetiyle Telçeker Köyü Nuh’un Gemisi izi alanı yerinde ‘NUH’UN GEMİSİ 68. BULUŞMA VE AŞURE DAĞITIMI’ programı gerçekleştirmiştir.  Ayrıca etkinliğe geleneksel bir hüviyet kazandırmak maksadıyla her sene düzenlenmesi için Sayın Başkan Can’ın taahhütte bulunması sadece tarih ve doğa turizmi açısından değil inanç turizmi açısından da Doğubayazıt’a katkı sağlayacağı muhakkaktır.

Sayın Cemal Can kısa süre önce göreve geldiği zaman Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası çok etkin bir yapıya sahip değildi. Sayın Cemal Can’ın girişimleri ile oda daha aktif bir hale gelmiştir. Yerli ve yabancı yatırımcıların yatırım yapmaları için olanaklar sağlanmıştır. Sınır kapısının daha güvenilir ve aktif bir hale getirilmesi için Bakanlıklar nezdinde görüşmeler gerçekleştirmiştir. Kapı bölge açısından daha önemli hale gelmiştir.

Doğubayazıt’ın en önemli sorunlarından biri olan eğitim için çalışmalar yapmış ve kısa süre içinde iş insanları ile görüşüp yeni okulların yapılmasını sağlamıştır. Hayırsever iş insanı kimliğiyle bilinen ve Can Holding adına bütün önemli zaman ve günlerde yardımseverliğiyle etkinlikler düzenleyip Ağrılı vatandaşlar için çalışmalar gerçekleştiren Cemal Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde hemşerilerinin yanında yer almış, bu tür özel gün ve tarihlerde maddi durumu yetersiz olan halka maddi desteklerde bulunmuştur.

Son olarak Ağrı ilimiz Doğubayazıt İlçesinde daha önce yapımı müjdelenen ve birçok Ağrılı hemşerilerimiz için istihdam sağlanacak çağrı merkezi projesi Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Cemal Can, Pusula Call Center Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Adıgüzel ve Doğubayazıt Belediye Başkanı arasında yapılan görüşmede detaylandırılarak ilk temeli kısa süre önce atılmıştır.

Buradan Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası ve Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Can’a şehrimize olan katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.