DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044012-2,05%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nihat Aydın’ın Kaleminden… Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin İftihar Kaynağı Psikoloji Bölümü

Nihat Aydın’ın Kaleminden… Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin İftihar Kaynağı Psikoloji Bölümü

ABONE OL
20:37 | 15 Haziran 2023 20:37
Nihat Aydın’ın Kaleminden… Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin İftihar Kaynağı Psikoloji Bölümü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi yönetiminde istikrarın akademide de başarıyı getirdiğine dair yazdığımız yazıdan bir hafta sonra yeni bir başarıya daha imza atıldı. Bunda AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdülhalik Karabulut’un akademisyenlere, akademik çalışma yapabilmeleri için sağlamış olduğu ortam ve desteğin büyük bir etkisi olduğu muhakkaktır.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Durak’ın dekanlık yaptığı süre içerisinde akademik manada çalışma yapabilmeleri için fakülde bünyesinde görev yapan akademisyenleri teşvik ederek gerekli ortamı temin etmiştir. Bu da beraberinde başarının sürekliliğine zemin hazırlamıştır.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından yayımlanan “Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” 2023 raporunda büyük bir başarıya imza attı. Rapora göre, üniversite 32 farklı araştırma alanında en iyi üniversiteler arasına girmiş ve Psikoloji alanında Türkiye birincisi olmuştur.

Bu büyük başarının arkasında, Psikoloji alanında dünyanın önde gelen bilim adamlarından biri olan Doç. Dr. Murat Yıldırım’ın emeği ve katkısı çok bulunmaktadır. Doç. Dr. Murat Yıldırım, psikoloji alanında uluslararası düzeyde tanınmış ve saygın dergilerde yayımlanan nitelikli akademik çalışmalarıyla öne çıkmaktadır. Yayınlarının yenilikçi yaklaşımları ve psikoloji alanına katkıları büyük bir dikkat çekmiş ve akademik çevreler tarafından takdirle karşılanmıştır. Doç. Dr. Murat Yıldırım’ın araştırmalarının kalitesi, onun saygın bir araştırmacı olarak tanınmasını sağlamış ve uluslararası alanda önemli bir etkiye sahip olmasını sağlamıştır.

Bununla birlikte, Doç. Dr. Murat Yıldırım’ın başarısı yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmamış, uluslararası alanda da büyük takdir görmüştür. 2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde, klinik psikoloji anabilim dalında Doç. Dr. Murat Yıldırım da yer almıştır. Bu prestijli listede, dünya genelindeki bilim insanları arasında en üst yüzde 2’lik dilime giren isimler yer almakta ve sadece alanlarında üstün başarı gösterenlerin adı yer almaktadır. Bu büyük başarı, Doç. Dr. Murat Yıldırım’ın psikoloji alanındaki etkisini ve uluslararası alandaki tanınırlığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin Psikoloji Bölümü, Türkiye ve uluslararası düzeydeki başarılarıyla gurur duyulacak bir konuma gelmiştir. Doç. Dr. Murat Yıldırım’ın özverili çalışmaları ve üstün yetenekleri, bölümün ve üniversitenin bilimsel araştırmalardaki üstünlüğünü ve dünya çapında tanınırlığını artırmıştır. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Psikoloji Bölümü, güçlü bir akademik kadro ile öğrencilere donanımlı ve etkili bir eğitim sunmaktadır. Doç. Dr. Murat Yıldırım, “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Psikoloji Bölümü, öğrencileri yenilikçi araştırmalarla teşvik ederek, bilimsel düşünceye ve eleştirel analize dayanan güçlü bir öğrenme ortamı sunmaktadır. Bu yaklaşımıyla, bölgede, Türkiye’de ve dünyada bilimsel başarılarıyla tanınan bir lider konumunu sürdürecektir.” şeklinde ifade ederek, Psikoloji Bölümü’nün gelecekte de inovasyon ve etkili çalışmalarıyla adından söz ettirmeye devam edeceğini vurguladı.

Akademik kadrosu gittikçe zenginleşen Psikoloji Bölümü’nün ilerleyen yıllarda bu alanda Türkiye’nin en önemli ve saygın bölümleri arasında yer alması kuvvetle muhtemeldir. Yeni sayılabilecek bir bölümün bir elin parmaklarını geçmeyecek akademisyenlerle ODTÜ, Boğaziçi, Koç ve Bilkent gibi devlet ve vakıf üniversitelerini geride bırakarak bu başarıya ulaşması da Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti ve şehrimiz için bir iftihar kaynağı ve büyük bir şanstır.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.