DOLAR 32,4245 -0.2%
EURO 34,8703 -0.67%
ALTIN 2.439,170,13
BITCOIN 2077770-1,47%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nihat Aydın: “Artvin-Batum Buluşması”

Nihat Aydın: “Artvin-Batum Buluşması”

ABONE OL
15:09 | 21 Haziran 2022 15:09
Nihat Aydın: “Artvin-Batum Buluşması”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel Gazeteciler Konseyi Ağrı İl Temsilcisi olarak katıldığım Çalıştaya dair izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Küresel Gazeteciler Konseyi yılda iki defa farklı şehirlerde kendi üyesi olan gazeteciler ile toplantılar gerçekleştirmektedir.  İçinde bulunduğumuz yılın ilk toplantısı ise Karadeniz Bölgesinin güzide şehri Artvin’de gerçekleşmiştir. Artvin-Batum Medya Buluşması, yerel ve ulusal medyada büyük ses getirmiştir. Yerli ve yabancı gazetecilerin katılımı ile gerçekleşen bu toplantı her yönüyle dolu dolu geçmiştir.

Artvin şehrine vardığımız gibi gazeteci dostlarımız tarafından karşılandık ve Devlet Su İşleri Misafirhanesi’nde ve Grand Artvin Hotel’de konuk edildik. Akabinde ise; Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Kurt, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, Küresel Gazeteciler Konseyi Artvin İl Temsilcisi Aydın Tatar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin olduğu geniş katılımlı, farklı şehirlerden gelen temsilciler için bir tanışma balosu tertip edildi.

81 ilde 57 ülkede temsilciliği olan Küresel Gazeteciler Konseyi’nin başarısının mimarı Genel Başkan Mehmet Ali Dim’in girişimleri sonucu gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ve gezi için kendilerine teşekkürü bir borç biliyoruz.

Sabahın ilk ışıkları ile başlayan ve toplam 3 gün süren, fikir alışverişi ile devam eden etkinlikler silsilesi ile devam eden gezimiz kapsamında Artvin ve ilçelerine gezi gerçekleştirmiş bulunduk. her yönüyle doğa harikası, bir tarafının ormanlar kaplı olduğu ve diğer doğa harikası yeşilliklerini içinde barındıran nadide şehirlerimizden olan Artvin’de gerçekleşen etkinlik, doğu ve batı tek vücut haline getirilmesinin en güzel örneklerinden de biri haline geldi.

Gezimizin ikinci durağı olan Batum, yılardır merak ettiğim bir ülkenin bir şehri olarak hafızamda yer aldı. Bu kapsamda Gürcistan’a bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti Başkenti Batum’a gittik. Türkiye Cumhuriyeti Batum Başkonsolosu’nun gelen gazeteciler şerefine vermiş olduğu yemeğe bizler kalabalık bir ekip halinde katıldık. Yemek programında Acara Ekonomi ve Maliye Bakanı Jaba Putkaradze de bizlere eşlik etti.

Turistik ve doğal yapısı ile beni kendine hayran bırakan Batum’da, Batumlu gazetecilerle sohbet ettiğimizde orada her şehirden önemli yatırımcıların da olduğunu öğrendik. Batumlu gazeteciler ile de konuşma imkânı bulduk.

Yeni fikirler ve yeni yazılar ile görüşünceye dek hepinize sağlıklı mutlu haftalar diliyorum.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.