DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046302-0,55%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muhammed Yakut yakalandı!

Muhammed Yakut yakalandı!

ABONE OL
16:20 | 06 Eylül 2023 16:20
Muhammed Yakut yakalandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 genel seçimlerinden önce sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yayınlarla tanınan ve söyledikleriyle dikkatleri üzerine çeken Muhammed Yakut, İspanya’nın Santander şehrinde yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, MİT’in Muhammed Yakut’un yerini tespit etmesinin ardından İspanyol yetkililerle temasa geçildi ve Yakut’a yönelik İspanyol polisi operasyon gerçekleştirdi. Türkiye’nin iade talebi dolayısıyla Yakut’un yakalanmasıyla ilgili bilgilerin Madrid Büyükelçiliğine bu sabah iletildiği ve yasal sürecin başlatıldığını aktarıldı.

Muhammed Yakut’un iadesi, Türkiye’de Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarından gelecek bilgilerin İspanya’da ulusal mahkemeye ulaştırılması ve mahkeme kararının ardından gerçekleşebilecek.

Yakut yayınladığı videolarla sık sık Peker, Sarallar, Şahinler, Zazalar, Çakıcı, Çakırlar, Atmaca grupları gibi Türkiye’deki mafya yapıları ile ilişkisi olduğunu ifade etmişti.

Muhammed Yakut’un, 5 video çektiği Youtube hesabı kapatıldı. Hakkında hazırlanan iddiname kapsamında Yakut’un “zincirleme şekilde hakaret” ve “iftira” suçundan 8 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mayıs ayında Muhammed Yakut’la ilgili kırmızı bülten çıkarılması yönünde karar almıştı.

Öte yandan soruşturma kapsamında 30 Nisan’da Yakut’a bilgi aktardığı iddiasıyla Can Tanrıyar tutuklanmıştı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.