DOLAR 32,5874 0.3%
EURO 35,0502 0.2%
ALTIN 2.459,030,95
BITCOIN 20965470,98%
Ağrı
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha sıkı yasaklar geliyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha sıkı yasaklar geliyor

ABONE OL
14:11 | 27 Kasım 2020 14:11
Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha sıkı yasaklar geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs günlük vaka sayılarının 30 bine dayanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışında, daha sıkı yasakların geleceği sinyallerini verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, Koronavirüs önlemlerine ilişkin, “Biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlarla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Vaka sayılarının artması, vefatın bu noktada artması, bunlar şu anda bizim bu süreçteki en önemli üzüntü duyduğumuz tablodur.

Özellikle maske, mesafe, bunlar bizim için çok çok önemli fakat buna dikkat edilmediği sürece, hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor.

Bizim fiziki altyapı olarak bir sıkıntımız yok, hastaneler noktasında bir sıkıntımız yok. Aşı konusu gündemde; şu anda kendi faaliyetlerimiz hızla ilerliyor.

Bu arada Rusya, Çin, Almanya, Almanya’da özellikle Uğur bey ve eşinin yaptığı çalışma da hassasiyetle ilerliyor. Bütün bunlarla beraber gönüllüler diyebileceğiz, aşı olmaya gönüllü olanlara yönelik de adımız var. Onun hazırlığını da yapıyoruz.

Aşı ithali noktasında görüşmelerimiz var. Sayın Putin’le yaptığım görüşmeler var. Çin Sağlık Bakanı ile Sağlık Bakanımın yaptığı görüşmeler var.”

Varlık Fonu

Erdoğan, “Önümüzdeki sürece yönelik Varlık Fonu’nu küresel anlamda çok daha farklı bir yere oturtmak istiyoruz.” diye konuştu.

Kanal İstanbul Projesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili de yoğun bir şekilde talepler artıyor, yerli ve küresel.” dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kanal İstanbul Projesi’nin mimari boyutu hazırdır. Bunun yanında teknik tüm boyutlar hazırdır ve artık işin ihale safhasına gelmiştir. Yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Yatırımlarımız devam ediyor. Bunlar içerisinde bir numaralı proje Kanal İstanbul.

Kanal İstanbul Projesi’yle İstanbul çok daha farklı bir görünüme ve uluslararası anlamda da çok daha farklı bir güce ulaşacaktır.”

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.