DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20772451,53%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ev sahiplerini uyardı!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ev sahiplerini uyardı!

ABONE OL
00:03 | 28 Ağustos 2023 00:03
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ev sahiplerini uyardı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son yaptığı açıklamayla kira gelirlerini doğru beyan etmeyen ev sahiplerinin hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Son 2 yıldır kiralık konut konusunda ülkemizde yaşanan sorunlar zirveye ulaşmışken artan kira fiyatları nedeniyle de kiracılar zor durumda kalıyorlar. Devlet yüzde 25 kira zammı sınırlaması getirmiş olsa da bu bile ev sahiplerini durdurmaya yetmiyor. Şimdi ise ev sahiplerine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni bir karar alıp uygulamaya başladığı bildirildi. Bu kararı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bizzat açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ev sahiplerine yönelik başlatılan uygulama hakkında bilgi vererek, “Son dönemlerde konut kiralamalarında beyan dışı bırakılan kazançları mercek altına aldık. Yaptığımız analiz çalışmalarında 240 bin ev sahibinin beyanname vermedikleri tespit edildi. Bu ev sahiplerine bilgilendirici ve yönlendirici SMS’ler gönderilmiştir.” dedi.

Ev sahiplerinin kira gelir vergilerine dair kayıpların önlenmesine ilişkin yapılan çalışmaya dair konuşan Bakan Mehmet Şimşek, “Vergi dairesi çalışanlarımız ev sahipleri için sahaya çıkıp çalışmalar yapmaya başladılar. Konut olarak kiraya verilen taşınmazların tespiti için 3.720 adrese ziyarette bulunuldu. Bu adreslerde kiracıların ödedikleri kira bedeline dair bilgi alınıp kira kontratları isteniyor. Elde edilen veriler ile kira gelir kazançlarının beyan döneminde doğru beyan edilip edilmedikleri karşılaştırılacak. Doğru beyan vermeyen ve kazançlarının tamamını veya bir kısmını beyan dışı bırakan ev sahipleri hakkında cezai işlem uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.

Günübirlik konut kiralayanlara da denetim yapılıp ceza kesildiğini aktaran Bakan Mehmet Şimşek, “Günübirlik kiralanan konutlar ile alakalı olarak da son dönemlerde şikayetler arttı. Ekiplerimiz kısa bir süre içerisinde 5 bin farklı adreste denetim yapmıştır. Bu denetimlerde 555 kişinin ticari gelir elde ettiği ama bunu kayıtsız yaptığı tespit edilmiştir. Bunu yapanlara toplamda 7,2 Milyon TL tutarında ceza kesildi.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.