DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056582-1,14%
Ağrı
22°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da

ABONE OL
18:21 | 25 Eylül 2023 18:21
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetiyle Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ni ziyaret ediyor. Ziyaret Azerbaycan’a destek niteliğinde oldu.

Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev, Nahçıvan’da yaptıkları bir saate yakın süren ikili görüşme sonrasında iki ülke arasında varılan anlaşmaları törenle imzaladılar. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, törenden sonra düzenlenen basın toplantısında Erdoğan’a “BM kürsüsünde Azerbaycan’ın çıkarlarını savunan adil, uluslararası açıklamalarda bulundunuz” diyerek teşekkür etti ve Karabağ’daki operasyon sonrasında “Ermenistan şartlarımızı kabul etti” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Karabağ operasyonunun başarıyla tamamlanmasından dolayı “Muzaffer Azerbaycan ordusunu tarihi başarısı ve sivillere yönelik insani tavrı dolayısıyla tebrik ediyorum” diye konuştu. Erdoğan Erivan’ın kendisine uzatılan barış elini tutmasını ve samimi adımlar atmasını beklediklerini de söyledi.

Ziyaret sırasında Iğdır-Nahçıvan doğal gaz boru hattı için bir temel atma töreni yapıldı ve Azerbaycan ile Türkiye arasında Kars -Nahçıvan Demiryolu projesine ilişkin bir niyet protokolü de imzalandı. Cumhurbaşkanı Aliyev Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticaret hacminin bu yıl yüzde 40 artarak 6 milyar doları aştığını, hedeflerinin 15 milyar dolar olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.