DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2059422-0,63%
Ağrı
22°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de “Ağrı Dağı Solunum Zirvesi” Çalıştayı Düzenlendi

AİÇÜ’de “Ağrı Dağı Solunum Zirvesi” Çalıştayı Düzenlendi

ABONE OL
17:07 | 14 Ekim 2023 17:07
AİÇÜ’de “Ağrı Dağı Solunum Zirvesi” Çalıştayı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AİÇÜ), Tıp Fakültesi ile Türk Toraks Derneği iş birliğiyle “Ağrı Dağı Solunum Zirvesi” çalıştayı düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip Genişel, Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Sayır, Ağrı İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Daharlı, akademisyenler ve Türk Toraks Derneği üyeleri katıldı.

Çalıştayda konuşma yapan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Türkiye’nin çatısı konumunda bulunan Ağrı’da bu çalıştayı düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Çalıştayın bilime ve tıp dünyasına katkılar sunmasını diliyorum. Çalıştaya katılan alanında uzman hocalarımızın görüşleri ve bilgileri, genç kardeşlerimiz için oldukça önemlidir. Çalıştaya katılan değerli hocalarıma katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi. Prof. Dr. Karabulut, Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Akgün başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk ise çalıştayın çok verimli geçtiğini ve çalıştaya ev sahipliğinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Abdulkhalik Karabulut’a ve AİÇÜ personeline teşekkür ettiğini ifade etti.

Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Metin Akgün’ün Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanlığını yaptığı programda, Astımda Güncel Gelişmeler, Toplumda Gelişen Pnömoni, Hava Kirliliği ve Solunum Sağlığı, KOAH’ta Güncel Gelişmeler, Sağ Kalp Yetmezliğinde Medikal Tedavi, Akciğer Hastalıklarında Cerrahi Endikasyonlar ve Post-COVİD konuları ele alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Oya İtil ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Leyla Sağlam’ın oturum başkanlığını yaptığı çalıştayın birinci oturumunda, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Alerji ve İmmünoloji Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ali Fuat Kalyoncu “Astımda Güncel Gelişmeler”, Ankara Memorial Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Metin Özkan “Toplumda Gelişen Pnömoni” ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hasan Bayram “Hava Kirliliği ve Solunum Sağlığı” hakkında sunum yaptı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Fatih Alper ve Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Elif Yılmazel Uçar’ın başkanlığını yaptığı çalıştayın ikinci oturumunda ise Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Nurdan Köktürk “KOAH’ta Güncel Gelişmeler”, Özel Buhara Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Serdar Sevimli “Sağ Kalp Yetmezliğinde Medikal Tedavi”, Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği’nden Prof. Dr. Erkmen Gülhan “Akciğer Hastalıklarında Cerrahi Endikasyonlar” ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yavuz Havlucu “Post-Covid” hakkında sunum yaptı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.