DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2075599-1,97%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ Rektörü A.Karabulut’la Dünden Bugüne AİÇÜ

AİÇÜ Rektörü A.Karabulut’la Dünden Bugüne AİÇÜ

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
AİÇÜ Rektörü A.Karabulut’la Dünden Bugüne AİÇÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin dünü ve bugününe baktığımızda, karşımızda başarılı bir rektör ve onun, AİÇÜ’ye kattığı birbirinden değerli projelerini görüyoruz.

Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut 21.01.2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Rektör Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut.  36 ayda Eğitim-Öğretimde kaliteyi esas alan, insan odaklı, doğaya ve çevreye duyarlı, girişimcilik ve yenilikçilik temel değerleri arasında olan adeta yepyeni bir üniversite inşa etti.

Ayrıca bünyesindeki, ilimizin ve üniversitemizin çehresini değiştirecek, sağlık alanındaki ihtiyaçların mahallinde giderilmesine vesile olacak, Tıp Fakültemizi  Ağrı’ya ve tüm Türkiye’ye armağan etmesi büyük bir gurur vesilesidir.

”Bilimin Sevgi İle Bütünleştiği Üniversite” denildiğinde, akla ilk gelen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olduğunu  %92 doluluk oranına bakınca çok rahat görebiliyoruz.

YIL 2017- 2019

AİÇÜ 2017-2018 yılında bünyesinde 7 Fakülte, 6 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü ile toplam 11.975 öğrenci iken 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında en çok tercih edilen üniversiteler arasına girerek 3 bin 210 kontenjana, 2 bin 912 öğrenci yerleşti.

Lisans Yerleştirme Sınavı tercih sonuçlarına göre Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 37 lisans programı, 33 ön lisans programı olmak üzere 70 programa öğrenci alınmış olup, AİÇÜ’İ 13.225 öğrenci ile %92 doluluk oranına ulaşmıştır, bu çok büyük bir başarıdır!

Huzur kenti Ağrı’nın, huzurlu saygın üniversitesi AİÇÜ, Rektör Prof, Dr Abdulhalik Karabulut’la son üç yılda hızla ve güvenle büyümeye devam ediyor.

Bu oldukça büyük başarıya bakıldığında, 2020-2021 yılında AİÇÜ doluluk oranını % 100 e çıkaracağından hiç şüphe duymuyoruz, böylesi büyük başarıların getireceği bu fevkalade sonuç hiç kimseyi şaşırtmaz, bilhassa büyük gurur duyarız.

Rektör Karabulut’un AİÇÜ’nin Türkiye çapında adının duyulmasına, en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer alması ve batıdaki üniversitelerle yarışır duruma gelmesinde emeği çok büyük.

AİÇÜ’DE BİR YENİLİK DAHA ”YAŞAM MERKEZİ”

Rektör Karabulut’un  desteği ile  üniversitemize bir armağanı daha, AİÇÜ Kampüsü içerisinde öğrencilerimizin rahatı ve kolaylığı için hayata geçirilen Yaşam Merkezinden bahsedeceğim bugün size..

Öğrencilerin pek çok ihtiyacını aynı çatı altında bulabileceği bir AVM şeklinde düşünülmüş olan bir yapı.

Özellikle, öğrencilerin en çok ziyaret ettiği, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının da aynı alanda yer alması öğrenciler için çok büyük bir avantaj. Tabi ki engelliler unutulmamış, onlar için gerekli yönlendirilmelerin yapıldığını gördük.

Cep sinemasının da içinde yer aldığı, 24 iş yerinden oluşan Yaşam Merkezinde neler var? Öğrencilerimize hangi hizmetleri verecek bir bakalım istedik, gezip gördüklerimizi şöyle bir sıralamak isterim.

Öğrencilerimiz için hizmete girmiş olan THY satış ofisinden sadece uçak bileti satın almayacaklar, otobüs biletlerini de temin edilebilecekler, ŞOK Marketten alış verişlerini yapabilecekler, Bay- Bayan Kuaförü hizmetlerinden istifade edebilecekler, Moda Aksesuar (Takı),Giyim, Konfeksiyon dükkanları yine öğrencilerimizin hizmetinde olacak,Bilgisayar, Cep Telefonu ve Aksesuarlar Mağazasından ihtiyaçlarını karşılaya bilecekler, Kırtasiye Dükkânı yine kendilerine kolayca ulaşabilecekleri bir yakınlıkta, Kahve Diyarı, Kır Pidesi, Çiğ Köfteci de aynı çatı altında ve Kızılay’ın da öğrencilerimizin sosyal aktiviteleri için hazırladığı bir mekanı var.

Dolmuş duraklarına yakın olan YAŞAM MERKEZİNDE,  hizmete başlamış olan bu iş yerlerine ilaveten, öğrencilerin ihtiyacı doğrultusunda diğer branşlardan da dükkanların açılacağı bilgisi verildi.

AİÇÜ’DE okuyan öğrencilerimiz gerçekten çok şanslılar, kendilerine bir baba şefkati ve sevgisiyle yaklaşan, bilgi ve sevgi pınarı  Rektör Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut, onların ihtiyaçları olacak her türlü detayı düşünüp harekete geçiyor. Sayın Rektör Karabulut’un çabaları sadece öğrencileri için değil, Ağrı halkını da üniversiteyle bütünleştirmesi ile ağrılıların gönlünde taht kurdu ve halk tarafından gerçekten sevilen sayılan bir eğitimci. Diliyoruz ki  sayın rektörümüz daha uzun yıllar üniversitemizde kalarak başarılarıyla Türkiye’yeki diğer üniversitelere örnek teşkil etmeye devam eder.

Rektör Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut’a  başarıları daim, yolu açık olsun diliyoruz.

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.