DOLAR 32,5586 0.16%
EURO 34,9471 -0.21%
ALTIN 2.434,76-0,05
BITCOIN 2092007-0,64%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Kalp Tedavisi Artık Çok Kolay

Ağrı’da Kalp Tedavisi Artık Çok Kolay

ABONE OL
15:24 | 29 Aralık 2021 15:24
Ağrı’da Kalp Tedavisi Artık Çok Kolay
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi ile Ağrı Devlet Hastanesi’nin yaptığı iş birliği ile artık kalp krizi geçiren hastalar 250 kilometre yol gitmeden tedaviye Ağrı’da ulaşabiliyorlar.

Kalp krizlerinde erken müdahalenin hayati bir öneme sahip olduğu herkes tarafından biliniyor. Büyük şehirlerde kalp krizi geçiren hastalar için tedavi ne kadar yakınsa bu işlem küçük şehirlerde biraz daha sınırlı. Fakat Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi ile Ağrı Devlet Hastanesi’nin yaptığı iş birliği ile kalp krizinde tedaviye ulaşım Ağrılı vatandaşlar için de çok kolay. Tedavi için İstanbul’daki uzman doktorlar kalp ameliyatları için Ağrı’ya gelirken, Ağrı’daki doktorlar ise eğitimleri için İstanbul’a gidiyor.

Yapılan ortak çalışma ile Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevdet Uğur Koçoğulları, doğduğu şehir ve hastaneye kalp cerrahisi alanında destekte bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Koçoğulları, “Bu da bana Allah’ın bir lütfu. Doğduğunuz hastanede böyle işlemlerin başlatılmasına yardımcı oluyorsunuz” dedi.

Ağrı İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Coşkun Daharlı, “2019 yılında Ağrı’da ilk anjiyo işlemimizi gerçekleştirdik. Hastalarımızın Erzurum’a ve Van’a artık sevk edilmiyor olmaları hayati tehlikelerini yol süresince ortadan kalkması ve direkt anjiyoya alınması ilimizde memnuniyetle karşılandı.” ifadelerinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.