DOLAR 32,3375 0.16%
EURO 35,1869 -0.03%
ALTIN 2.242,37-0,03
BITCOIN 2108839-4,83%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde İkinci Bahar

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde İkinci Bahar

ABONE OL
12:52 | 09 Şubat 2021 12:52
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde İkinci Bahar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat 2021 tarihli cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 11 üniversiteye rektör ataması yapıldı. Atama kararları Resmi gazetede yayınlandı. Yeniden Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT atandı.
Bu atamayla beraber bir önceki dönemde tesis ettiği huzur ve başarı ortamının tekrar etmesi düşüncesi hem akademik hem de idari personel tarafından heyecanla karşılandı. Üniversitemizin nitelik ve nicelik acısından başarı sıralamasının yükseleceğine tüm kalbi duygularımızla inanıyoruz.

Rektör Karabulut ayağının tozuyla üniversitemize ve ilimize önemli müjdeler vermiştir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla yayımlanan karar göre Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesinde yer alan Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri kapatılarak yerine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kurulmuş olup, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu kapatılarak Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.

2017 yılından 2021 yılına kadar kesintisiz bir şekilde Rektörlük görevini ifa eden Karabulut, şehrin ve üniversitenin gelişiminde önemli çalışmalara imza atmıştır. Bu minvalde Uluslararası Sempozyumlar, Ulusal Kongreler, İş Birliği Protokolleri ile şehrimizin ve üniversitemizin uluslararası camiada tanınırlığı artmıştır. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin genel amacına yönelik çalışmalara katkılarını sunmaya devam etmiş ve edeceğini her daim belirtmiştir.

Üniversitemiz ve üniversite öğrencilerinin gelişimi açısında YÖK Anadolu Projesi kapsamında Üniversitemiz Ankara Üniversitesi ile eşleşmiştir. Bu durum öğrencilerimiz farklı üniversiteden ders alma, alanında uzman akademisyenleri tanıma ve değişik dersler almasına zemin hazırlayacağı muhakkaktır. Bu ve benzeri çalışmaların daha da genişletilerek akademisyenleri kapsamasında bir sonraki temel hedeflerden biri olmalıdır.

Biz Ağrı ailesi olarak geçmişte olduğu gibi bugün de Rektör Karabulut’un yapmış olduğu çalışmalarda desteklerimizi sunmaya devam edeceğiz. Ve buradan Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti  adına yeni döneminde başarılar temennilerimizle  yolu açık olsun diliyoruz.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.