DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20666060,91%
Ağrı
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Van’da köylüler darbedildi!

Van’da köylüler darbedildi!

ABONE OL
22:34 | 22 Haziran 2023 22:34
Van’da köylüler darbedildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van ilimiz İpekyolu İlçesine bağlı Degirmenarkı Mahallesi muhtarı ile beraberindeki köylüler, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde darp edildiler.

Van’ın İpekyolu İlçesine bağlı Degirmenarkı Mahallesi sakinleri, uzun yıllardır yaşadıkları su sorunu için dün öğle saatlerinde kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesine bağlı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (VASKİ) giderek genel müdür ile görüşmek istedi.

VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’ın korumalarının muhtar ve köylülere engel olması üzerine tartışma başladı. Muhtar ve heyetini darbeden memur korumaları, su sorunu için gelenleri yaka paça dışarı attı. Muhtarla birlikte VASKİ’ye giden köy sakinlerinden biri saldırı anını cep telefonuyla saniye saniye kayıt altına alındı. Görüntülerde VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’ın da yaşanan kargaşada yer aldığı görülüyor.

Artı Gerçek’in ulaştığı köy muhtarı Şakir Taşdemir, köyün yıllardır su sorunu yaşadığını ve yıllardır başvurmalarına rağmen depo taleplerinin yerine getirilmediğini söyledi. 10 yıldır yaşadıkları su sorunun giderilmesi için VASKİ’ye gittiklerini anlatan Taşdemir, “VASKi’ye gittik ama içeri almadılar bizi. Sonra da dışarı çıkarmak istediler. Tartıştık biraz. Daha sonra korumalar, benimle gelen gençleri darbettiler. Köylülerin de olduğu beş kişi gittik. Saat 12.00 gibiydi. Bir buçuk saate yakın bekledik. Daha sonra beklediğimiz müdür, ‘Bunlarla görüşmek istemiyorum, bunları atın dışarı’ dedi. Koruma memurları müdahale etti, biz de direndik tabi. Ondan sonra bizi aşağı aldılar. Benim oğlumu odaya alıp darbettiler” ifadelerini kullandı.

Polislerin gelmesiyle durumun sakinleştiğini ve devamında ifade işlemleri için karakola götürüldüklerini anlatan Taşdemir, “Daha sonra polisler geldi ve biz hastaneye oradan da ifade işlemleri için karakola gittik. Bir çoğu darbedildi. Köylülerden biri yakın zamanda ameliyat olmuştu, gece saatlerine kadar hastanede kaldı. Birinin de vücudu morluklar içindeydi. Darp raporu da aldık” dedi. Taşdemir, kendilerini darbedenler hakkında da şikayette bulundukları bilgisini paylaştı.

Yaşanan olayla ilgili sekreteri üzerinden aradığımız ve görüş almak istediğimiz VASKİ genel müdürü Ülker Cem Kaplan ise geri dönüş yapmadı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.