DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2074462-1,09%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Varol’un Başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Vali Varol’un Başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Düzenlendi

ABONE OL
00:37 | 20 Ekim 2020 00:37
Vali Varol’un Başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Ağrı’da  alınması gereken tedbirleri ve yapılması gereken çalışmaları belirlemek üzere İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilikten konuyla ilgili yazılı açıklama: Valilik Toplantı Salonu’nda, Vali Dr. Osman Varol’un başkanlığında düzenlenen İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısına, Belediye Başkanı Savcı Sayan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen,  İl Emniyet Müdürü Nihat Özen,  İl Sağlık Müdürü Dr. Coşkun Daharlı ile kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Varol: “Bugünkü İl Hıfzıssıhha Kurulu Toplantımızda, Covid-19 pandemisi konusunda bugüne kadar yapılan çalışmalar ve gelinen noktada ilimizin durumunu değerlendireceğiz.  Aynı zamanda bundan sonra yapılması gerekenler çalışmalar ve alınması gereken tedbirleri gözden geçireceğiz. ‘dedi.

İlimizde Koronavirüs salgınında kurumlarımızın tedbiri vatandaşlarımızın işbirliği ile olumlu sonuçlar alındığını  belirten Vali Varol, İçişleri ve Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda “7 Gün / 7 Alan / 7 Denetim” sloganıyla bir program dahilinde etkinlikler ve denetimler gerçekleştirileceğini söyledi.

Planlanan faaliyetlerin, vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme, okullarda öğrencilere yönelik farkındalık çalışması, sağlık çalışanlarına yönelik moral ve motivasyon etkinlikleri, Covid-19 vakası ve temaslılarına yönelik denetim faaliyetleri, pazar yerleri ve toplu taşıma araçlarına yönelik kontrol ve denetim faaliyetleri, restoran, kafe, çay bahçesi, park, bahçe, piknik alanlarına yönelik denetim faaliyetleri şeklinde yapılacağını ifade eden Vali Varol, yapılacak etkinlik ve faaliyetlerin haftanın her günü devam edeceğini kaydetti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.