DOLAR 32,5830 0.29%
EURO 34,9937 0.05%
ALTIN 2.451,480,65
BITCOIN 20991230,34%
Ağrı
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vali Varol, Çilek Bahçelerini İnceledi

Vali Varol, Çilek Bahçelerini İnceledi

ABONE OL
19:37 | 27 Mayıs 2021 19:37
Vali Varol, Çilek Bahçelerini İnceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Vali Varol Dr. Osman Varol, “Ağrı’dan Çileğe Dokunuş Projesi” proje kapsamında sağlanan hibe ve teknik personel desteği ile çiftçiler için kurulan çilek bahçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

36 çiftçiye 500 m² alanda dikilmek üzere 3.000 adet çilek fidesi ve malç naylonu temininin sağlandığı, %90 hibe ile çilek üretiminin arttırılmasının hedeflendiği “Ağrı’dan Çileğe Dokunuş Projesi” hayata geçti. Vali Dr. Osman Varol, proje kapsamında sağlanan hibe ve teknik personel desteği ile çiftçiler  için kurulan çilek bahçelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaretlerine Aşağıyoldüzü köyünde başlayan Vali Varol, Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ve çiftçi Yücel Boyacı tarafından karşılandı.
Proje kapsamında destek almaya hak kazanarak kurulan 500 metrekare çilek bahçesine sahip, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden emekli Ziraat Mühendisi çiftçi Yücel Boyacı’nın bahçesinde incelemelerde bulunan Vali Varol, Boyacı ile bir süre sohbet ederek çiftçi Boyacı tarafından üretilen tarım ürünleri ve çilek bahçesi hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Ozanlar köyünde tarım faaliyetlerini sürdüren çiftçi Naci Deniz’i ziyaret eden Vali Varol, çilek bahçesini inceleyerek sahip olduğu kaynakları dolayısıyla tarım potansiyeli yüksek ilimizde farklı çeşitlerde tarım ürünlerinin yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen projenin başarılı örneklerini görmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Son olarak Aşkale köyünde yaşayan çiftçi Alper Demir’in bahçesini ziyaret eden Vali Varol, çiftçi Demir ile bir süre hasbihal edip çilek bahçesinin hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.
Valiliğin  koordinesinde hayata geçirilen proje ile Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı teknik personel çiftçilere rehberlik ederek, çiftçilerin çilek bahçelerini oluşturdu. Oluşturulan bahçelerde toprak analiz cihazı ile toprak analizleri yapılarak analiz sonuçları çiftçiler ile paylaşılarak bitkinin ihtiyaç duyduğu makro ve mikro besin elementleri, uygulanacak gübre çeşidi ve miktarını tarlada tespit ederek topraktan yüksek verim elde edebilmeleri amacıyla çiftçiler bilgilendirildi.
Vali Dr. Osman Varol’a ziyaretlerinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen ile İl Emniyet Müdürü Nihat Özen eşlik etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.