DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046093-2,61%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UYAFA Ağrı Dağı Cup, 2023 AİÇÜ Ev Sahipliğinde Başladı!

UYAFA Ağrı Dağı Cup, 2023 AİÇÜ Ev Sahipliğinde Başladı!

ABONE OL
15:20 | 13 Eylül 2023 15:20
UYAFA Ağrı Dağı Cup, 2023 AİÇÜ Ev Sahipliğinde Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA) tarafından düzenlenen UYAFA Ağrı Dağı Cup 2023 futbol turnuvası, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ev sahipliğinde başladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelenen depremin ardından depremden etkilenen çocuklara moral ve motivasyon sağlamak amacıyla düzenlenen Ağrı Dağı Cup 2023 futbol turnuvasına Ağrı, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kars, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli, Van ve Azerbaycan (Azar-Nahcivan) takımları katıldı.

AİÇÜ, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve UYAFA iş birliği ile düzenlenen Ağrı Dağı Cup 2023 müsabakaları öncesinde AİÇÜ Stadyumu’nda açılış programı düzenlendi.

Programa AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ile Ağrı Valisi Mustafa KOÇ, Ağrı Belediye Başkan Vekili Hakkı Kaman, Nahçıvan Futbol Federasyonu Başkanı Gazanfer Abdullayev, UYAFA Onursal Başkanı Özcan Şimşek, UYAFA Genel Başkanı Necati Alçık ve il protokolü katıldı.

Açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, düzenlenen organizasyonun Ağrı tarihinde bir ilk olduğuna dikkat çekerek, “Organizasyona, Ülkemizden 7’si deprem bölgemizdeki illerden olmak üzere 12 ilden takımların yanı sıra dost ve kardeş ülke Nahçıvan-Azerbaycan’dan bir takım ile sporcu çocuklarımız katılmaktadır.” dedi.

AİÇÜ’nin, bünyesinde bulunan güçlü sportif altyapısı ile birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığını söyleyen Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizde şimdiye kadar Geleneksel Ağrı Dağı Tenis Şampiyonası, Türkiye Üniversiteler Wushu Şampiyonası, Türkiye Curling Federasyonu Floor Curling Küçükler Kız ve Erkek Grup Müsabakaları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Ünilig Salon Futbolu Müsabakaları, Üniversitelerarası Türkiye Bilek Güreşi Seçme Yarışması, Engelli Yüzme Yarışmaları gibi birçok ulusal ve uluslararası spor organizasyonu düzenlendi.” diye konuştu.

Depremden etkilenen çocuklara moral, motivasyon ve psikolojik destek sağlamak amacıyla Üniversitemizde çeşitli kategorilerde spor kursları düzenlendiğini anımsatan Prof. Dr. Karabulut, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezi meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremlerden etkilenen çocukların rehabilitasyonuna katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz aylarda düzenlediğimiz spor kurslarından sonra şimdi de gerçekleştirilen futbol turnuvasının çocuklarımızın sporla buluşmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.

Bu turnuvanın en önemli özelliklerinden biri birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin sembolü olmasıdır. 6 Şubat’taki asrın felaketi olarak nitelediğimiz depremin yaralarını hep beraber sardık ve sarmaya da devam ediyoruz. Onun içindir ki bu turnuvanın çok farklı anlamı vardır. Sporun ve sporcunun her zaman yanında olan bir Üniversite olarak sizleri burada ağırlamaktan çok mutluyum, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Karabulut, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi.

Ağrı Valisi Mustafa KOÇ yaptığı konuşmada, turnuvaya katılan sporcuların ileride katılacakları ulusal ve uluslararası organizasyonlarda illerini ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını söyledi.

Vali Koç, sporun, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularına çok büyük katkısı olduğunu ifade ederek, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un şahsında organizasyona ev sahipliği yapan Üniversitemize teşekkür etti.

Programın ardından Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı Valisi Mustafa Koç ile birlikte Ağrı ve Hatay takımlarının karşılaştığı turnuvanın açılış maçının başlama vuruşunu yaptı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.