DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046520-2,60%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Taşlıçay varlık içerisinde yokluk çekiyor!

Taşlıçay varlık içerisinde yokluk çekiyor!

ABONE OL
22:51 | 24 Ağustos 2023 22:51
Taşlıçay varlık içerisinde yokluk çekiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Taşlıçay eski İlçe Başkanı Nimet Kaya, sosyal medya hesabı üzerinde. Yaptığı paylaşımla son zamanlarda Ağrı ilimiz Taşlıçay ilçesinde yaşanan su sorununa değinerek isyan etti.

Su kaynakları bakımından zengin olan ülkemizde ve ilimizde özellikle Balık Gölü’nün bulunduğu Taşlıçay ilçemizden Doğubayazıt ilçemiz ve çevresine su ulaştırılırlarken Aşağı Dumanlı (Geldus) Köyü’nün varlık içerisinde zorluk çekmesi bütün Ağrılıları isyan ettirdi.

Geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz ve gerekenlerin yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulunduğumuz Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterinin milyon para verip aldığı sondaj makinasının ihtiyaç varken otoparkta bekliyor olması AK Parti Taşlıçay eski Milletvekili Nimet Kaya’yı da açıklamalarda bulunmaya sevk etti.

Nimet Kaya’nın yaptığı paylaşımda da, “2023 yılındayız ve Aşağı Dumanlı (Geldus) ilçenin en büyük ikinci en gelişmiş köyü, ilçe merkezine 4 km ilcede 25 ya da 30 esnafı Taşlıçay ilçesinde ticaretin yüzde 35-40’ını karşılamaktadır. Maalesef bu köyde su olmadığı için hayat durma noktasına gelmiş durumda.

2020’de ben dönemin milletvekili, il başkanı ve ilin valisinden rica ettim projeyi hazırladık. Gündoğdu Köyü Muhtarı ve Samancı ailesinden rica ettik, onlar da bizi kirmadilar ve su kaynaklarını verdiler.

İhale aşama noktasındayken Spor Toto tarafından köye bir açık halı saha getiriyordum ve dönemin Ağrı İl Gençlik ve Spor İl Müdürü, dönemin Taşlıçay Kaymakamı şahitti ki ben görevden ayrıldıktan sonra maalesef hiçbir şey ilerlemeden yerinde saydı.

Sanki birilerinin eliyle köye bir ambargo uygulanıyor. Bu köyümüzün görüşü farklı olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti devletine bağlı olan ilçemiz vergi mükellefleri de oldukça fazla. Basta Ağrı AK Parti Milletvekili Sayın Ruken Kilerci, Ağrı Valisi Sayın Mustafa Koç ve bütün idarecilerimizden rica ediyorum ortada bir cenaze var gelin hep beraber el atalım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” sözleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.