DOLAR 32,5595 0.3%
EURO 34,8866 0.28%
ALTIN 2.441,260,12
BITCOIN 2055053-0,13%
Ağrı
23°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarihi İpek Yolu’nda Sağlık için yürüdüler

Tarihi İpek Yolu’nda Sağlık için yürüdüler

ABONE OL
10:53 | 14 Eylül 2023 10:53
Tarihi İpek Yolu’nda Sağlık için yürüdüler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da İl Sağlık Müdürlüğü personelleri ile bir grup gönüllü doğasever, sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemine dikkat çekmek amacıyla “Sağlıklı Yaşam Hareket Et” ve “Her Gün 10 Bin Adım” yazılı pankart eşliğinde tarihi İpek Yolu’nda yürüyüş gerçekleştirdi.

Ağrı İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Daharlı öncülüğünde Eleşkirt ilçesinden Tahir Beldesine kadar gerçekleşen yürüyüşe katılanlar, aynı zamanda Tarihi İpek Yolu’nun hem il hem de ülke turizmine kazandırılmasını istedi.

Gerçekleştirdikleri yürüyüşe ilişkin yol üzerinde bulunan tarihi han önünde açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Coşkun Daharlı, Tarihi İpek Yolunda yaklaşık 16 kilometrelik bir mesafe kat ettiklerini belirterek, yolda aynı zamanda yaylacıları ziyaret ederek, onlarla birlikte çok güzel zaman geçirme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Kentte il Sağlık Müdürlüğü olarak, sağlık alanında sık sık vatandaşları bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Daharlı, yürüyüşle vatandaşlara “Sağlıklı yaşam için hareket etmenin ve yürümenin önemine” dikkat çekmek istediklerini ifade ederek, “Bugün İl Sağlık Müdürlüğü olarak, kurum personelimiz ve hemşerilerimizle “Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Et” ve “Her Gün 10 Bin Adım” sloganıyla farkındalık oluşturmak amacıyla tarihi İpek Yolunda yürüyüş gerçekleştirdik.

Yaklaşık 16 kilometrelik bir yol. Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemi bildiğiniz gibi kronik hastalıkları olan, diyabet, hipertansiyon, kemik erimesi ayrıca kalp ve damar hastalıkları için riski azaltmak açısından çok önemli. Halkımıza, ilimize bu farkındalığı oluşturmak amacıyla arkadaşlarımızla hem doğa yürüyüşü yaparak hem de Tarihi İpek Yolu’nun tanıtımı amacıyla yürüdük. Asıl önceliğimiz olan fiziksel aktivitenin önemi, yürüyüşün sağlık açısından önemli olduğunu belirtmek amacıyla bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Herkesi sağlıklı yaşam için hareket etmeye ve bu tarihi yolu görmeye davet ediyoruz.” dedi.

Yürüyüşe katılan Gezgin Mimar Lütfü Yiğit de İl Sağlık Müdürlüğünün organizasyonunda gerçekleştirilen yürüyüşün farkındalık oluşturmak adına önemli olduğunu kaydederek, “Yaklaşık 8 saat boyun Tarihi İpek Yolu’nda yürüdük. Yolculuk çok güzel geçti. Ok güzel bir organizasyon oldu. Hem sağlıklı yaşam için hareket et dedik hem de tarhi yolda geçmişe bir yolculuk yaptık diyebilirim.

Bu yolda karşılaştığımız yaylacıların çadırlarına konuk olup çok güzel de ağırlandık. Yaklaşık 5 yıldır Ağrı’dayız. Ağrı’nın onlarca tarihi ve doğal güzelliğini keşfedip gezme imkanı bulduk. Sağlıklı yaşamanın yollarına dikkat çekmenin yanında bu tarihi yolunda Ağrı’nın turizm destinasyonuna dahil edilmesi gerekiyor. Gerçek harika bir doğası var. Günün sonunda yorulduk ama oldukça dinç ve sağlıklı hissettik kendimizi.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.