DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2072365-1,30%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlık Bakanı Koca:”Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girecek”

Sağlık Bakanı Koca:”Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girecek”

ABONE OL
15:58 | 19 Mart 2020 15:58
Sağlık Bakanı Koca:”Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugüne kadar 10 bini geçen test yaptık. Test sayımızın çok artacağını düşünüyoruz. Günlük en az 10-15 bin test yapabilir hale gelmek istiyoruz. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girecek” dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı.

Erdoğmuş, koronavirüse karşı alınan tedbirler bağlamında milletvekillerinden oturum mesafelerine dikkat edilmesini istedi.

Erdoğmuş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs hakkında meclisi bilgilendireceğini söyledi. Daha sonra Bakan Koca, konuşmasına başladı.

Koca: “Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girecek”
Sağlık Bakanı Koca,”Kovid-19 olası vaka tanımına uyan hastalarda solunum yolu numuneleri referans laboratuvarda çalışılmakta ve 16 ilde hizmet veren laboratuvarlarda değerlendirilmektedir. Laboratuvar sayımız kısa zaman içinde 25 ilde toplam 36’ya çıkacaktır. Bugün itibarıyla iki vakıf üniversitesinin devreye girmesiyle 18 merkez de çalışmaya başladı.” diye konuştu.

Bakan Koca, “Hastanelerimizde toplam 99 bin 797 hasta odamız tek kişilik olup, gerektiğinde izolasyon ya da yoğun bakım yatağı olarak kullanılmaya uygundur. Şehir hastanelerimiz bu konuda önemli bir katkı sağlamıştır. Fiziki ve teknolojik alt yapı açısından olası kötü senaryolara karşı hazırız.” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bugüne kadar 10 bini geçen test yaptık. Test sayımızın çok artacağını düşünüyoruz. Günlük en az 10-15 bin test yapabilir hale gelmek istiyoruz. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girecek” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü

Özellikle yurt dışından gelen 1 Mart itibariyle bugüne kadar gelen kişi sayısı 372 bin kişi olduğunu gördük. Bu kişilerin adres ve telefon bilgilerine ulaşarak her birine mesaj gönderdik. Her birinin aile hekimleri üzerinde takiplerini yapıyoruz. Buradan aile hekimlerimize bu katkılarından dolayı tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Salgının seyrine bakarak artık stratejimizi bilim kurulunun da önerisi doğrultusunda sürekli geliştiriyoruz. İçinde olduğumuz şartlarda çok yoğun bir şekilde ve risk altında çalışan sağlık personelinin çalışma şeklinde değişiklikler yaptık, tedbirler aldık. Üniversite hastaneleri dahil tüm kamu hastanelerimize koruyucu maske dağıtıyoruz.

Toplumun tüm kesimlerinde riske açık gruplar izin kullanabilirken sağlık personeli daha yoğun çalışmak zorunda. İzinleri iptal ettik. Bu mücadelede büyük fedakarlık gösteren sağlık personelinin önemini toplumun fark etmesini umuyorum. Bu, ortak sorumluluğumuzdur. Sağlık çalışanlarımıza her biri bir asker gibi özverili çalışan sağlık ordumuza kolaylıklar ve güvenceler sağlanmalıdır. Sadece fedakarlık duygularına yönelik motivasyon yetersizdir.

Başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık personelinin hak ettiği itibarin toplum nezdinde yerini biliyorum. Yüce meclisimize önerim olacak. Pandemi öncesi yeterli tedbir alınmıyor diye eleştirdiniz. Sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar olayın bütünlükle ele alındığının bariz kanıtıdır. Kritik günler olağan tedbirlerle atlatılamaz.

Milletimize duyduğum sorumluluk yanında sağlık personelimize karşı da büyük bir sorumluluk duyuyorum. Bugüne kadarki başarımız stratejik bir başarı olduğu kadar operasyonel bir başarıdır.dedi…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.