DOLAR 32,5221 0.22%
EURO 34,9358 0.44%
ALTIN 2.431,13-0,29
BITCOIN 2054066-0,55%
Ağrı
23°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Prof. Dr. Karabulut ve İş insanı Çeçen, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’nu Ziyaret Etti

Prof. Dr. Karabulut ve İş insanı Çeçen, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’nu Ziyaret Etti

ABONE OL
09:59 | 19 Ekim 2023 09:59
Prof. Dr. Karabulut ve İş insanı Çeçen, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’nu Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, eğitim gönüllüsü ve iş insanı IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen ile birlikte Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.

Ziyarette, Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Can ile Doğubayazıtlı çok sayıda iş insanı ve yerel basın temsilcileri de yer aldı.

Doğubayazıt Ahmed-i Meslek Yüksekokulu’nda yapılacak faaliyetlere ilişkin istişarenin yapıldığı toplantıda, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, “Kız öğrenci yurdumuzu ve Doğubayazıt Ahmed-i  Hani Kampüsünüzü yapan hayırsever iş insanımız Abdolbari Goozel’e ve Fevzihan Aras’a teşekkürlerimi sunarak ve selamlarımızı göndererek başlamak istiyorum.” dedi.

Prof. Dr. Karabulut, Doğubayazıt’ta kız öğrenciler için yurt sorunun giderilerek kız yurdu inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu ve yakın bir tarihte kız öğrenci yurdunun hizmete başlayacağını söyledi. Erkek öğrencilerin yurt sorununun giderilmesi için Doğubayazıt Kaymakamlığı ile istişarelerin devam ettiğini ve en kısa sürede erkek öğrenci yurdu çalışmalarının başlayacağını belirtti.

2023-2024 eğitim öğretim yılında 5 bölümde toplam 606 öğrenci ile eğitime devam edildiğini belirten AİÇÜ Rektörü, yeni eğitim öğretim yılında Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci kontenjanlarının yüzde 100 dolduğunu ifade etti.

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen ise Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu kampüsüne katkılarından dolayı iş insanı Abdolbari Goozel’i tebrik ederek, Doğubayazıt’ta çok güzel bir kampüsün oluşturulduğunu söyledi. Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’ndaki hizmetlerin ve kalitenin daha iyi yerlere çıkarılması için hem iş insanlarına hem de yerel yöneticilere büyük bir görev düştüğünü dile getirdi.

İstişare toplantısında Doğubayazıt’ta önümüzde ki yıllarda açılması planlanan bölümler ve Doğubayazıtlı iş insanlarının görüş ve talepleri alındı. İş insanları sayın İbrahim Çeçen, Cemal Can, Bişar Çoktin ve Fuat Türkmen başta olmak üzere tüm iş insanları gerek burs, gerek barınma gerekse de diğer ihtiyaçlar için destek sözü verdi. Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut da iş insanlarına teşekkür etti.

Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu’ndaki ziyaretin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen beraberindekiler ile birlikte İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Türbesi’ni ziyaret etti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.