DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044112-2,45%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Prof. Dr. Karabulut, Online Olarak Açılış Töreni’ne Katıldı

Prof. Dr. Karabulut, Online Olarak Açılış Töreni’ne Katıldı

ABONE OL
21:23 | 14 Kasım 2023 21:23
Prof. Dr. Karabulut, Online Olarak Açılış Töreni’ne Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, AİÇÜ’nin de destekleri ile gerçekleştirilen 2. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Matematik Bilimlerinde Güncel Gelişmeler Sempozyumu’nun açılış törenine katıldı.

AİÇÜ ile Atatürk Üniversitesi, Ankara Bilim Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK)  paydaş olduğu Ankara Bilim Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 14-17 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Temel ve Uygulamalı Matematik Bilimlerindeki Güncel Gelişmeler Sempozyumu başladı.

Sempozyumun açılış törenine çevrimiçi (online) olarak katılan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Türkiye’nin 21. yüzyıl için belirlemiş olduğu vizyon ve hedeflere ulaşmasında diğer üniversiteler gibi üniversitemizin de önemli rol oynayacağını söyledi.

Bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. KARABULUT, Üniversitemizde her yıl ulusal ve uluslararası alanlarda çeşitli bilimsel faaliyetler düzenleyerek Ülkemizin küresel güç olma, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için katkıda bulunmaya devam ettiklerini ifade etti.

Sempozyumun, bilim insanlarının ve genç araştırmacıların hem teorik hem de uygulamalı matematik ve mühendislik bilimlerindeki son gelişmeleri tartışmaları için ideal bir akademik ortam sunduğunu ifade eden Prof. Dr. KARABULUT, sempozyumda 100’den fazla bilim insanının bildiri sunumu yapacağını belirtti.

Prof. Dr. KARABULUT, AİÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünün genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip olduğunu ve Matematik bölümünün önemli çalışmalar yaparak gerek Türkiye’de gerekse de dünyada tanınan bir bölüm olma yolunda önemli mesafeler katettiğini söyledi.  

Prof. Dr. KARABULUT, sempozyumun düzenlenmesindeki katkılarından dolayı paydaş üniversite Rektörlerine, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanına, Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyelerine ve sempozyuma katılan bilim insanlarına teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.