DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053814-1,00%
Ağrı
22°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Patnos Belediyesi’nde tutuklama kararı!

Patnos Belediyesi’nde tutuklama kararı!

ABONE OL
21:53 | 12 Haziran 2023 21:53
Patnos Belediyesi’nde tutuklama kararı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz Patnos ilçesi Belediye Başkanı Emrah Kılıç, Eş Başkan Müşerref Geçer ile biri belediye çalışanı, ikisi özel şirket elemanı ihaleye fesat çıkarma iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Patnos Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 Haziran günü ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçuna ilişkin Ağrı merkezli Van, Hatay, İstanbul’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Patnos Belediye Başkanı Emrah Kılıç, eş başkan Müşerref Geçer ile belediye çalışanı Uğur Laçin, iş insanları Rıza Doğaç, Erhan Yılmaz operasyonda gözaltına alındı.

Patnos İlçe Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 5 kişi bugün sabah saatlerinde ihaleye fesat karıştırma suçundan adliyeye çıkarıldı. Patnos adliyesinde hakim karşısına çıkarılan Belediye Başkanı Emrah Kılıç, eş başkan Müşerref Geçer ile diğer 3 kişi tutuklandı.

Adliye binası önünde açıklama yapan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ, “Yaklaşık 4 gün önce bir operasyonla Patnos Belediye eş başkanlarımız ve arkadaşlarımız gözaltına alındılar. Soruşturmanın gerekçesi bir ihale olayı ve usulsüzlük yapıldığı iddiası.

4 gün gözaltı sonrasında bugün saat 11’de başlayan süreç sonunda arkadaşlarımız delil karartma şüphesi gerekçe gösterilerek tutuklandılar. Böyle bir soruşturma böyle bir iddianamade bu şekilde bir yaklaşım kabul edilemez. Hem gözaltı hem tutuklamalar bu siyasi bir operasyondur. Siyasi bir karar hukuksuz bir karardır.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.