DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044007-2,73%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özgür Demir, Diyadin Belediyesi Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

Özgür Demir, Diyadin Belediyesi Başkan Aday Adaylığını Açıkladı

ABONE OL
23:17 | 19 Eylül 2023 23:17
Özgür Demir, Diyadin Belediyesi Başkan Aday Adaylığını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen Türkiye Yerel seçimlerine kısa bir süre kala Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ağrı’da da aday hareketliliği başladı.

Seçim çalışmalarının erken başladığı Diyadin’de, Özgür Demir ilçe Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

İş hayatının yanı sıra uzun yıllardır siyasi hayatı ile de gündeme gelen Demir, adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada, siyasi tecrübe ve birikimlerini 2024 yerel seçimlerine aktaracağını belirterek sahip olduğu yeraltı kaynaklarından, tarihi ve doğal güzellikleriyle hem Ağrı hem de Türkiye için önemli bir konuma sahip olan Diyadin için önemli ekonomik ve sosyal projelerle güçlü yetkin ve donanımlı Belediye meclisi ve encümen kadrosuyla kolları sıvadığını belirtti.

Diyadin’in çok zengin yeraltı ve yerüstü doğal zenginliklere sahip olduğuna dikkat çeken Demir, ilçede hayata geçirilecek doğru projelerle hem ekonomik hem de sosyal alanda kısa sürede olumlu sonuçların alınacağını ifade ederek; “Son yıllara da baktığımızda başta işsizlik olmak üzere diğer imkanlarında oldukça kısıtlı olmasından kaynaklı ilçemiz, büyük göç vermiş ve vermeye de devam ediyor.

Oysa şu ana kadar hayata geçirilecek doğru projelerle çok kısa sürede olumlu anlamda sonuçlar alınabilirdi. Çünkü ilçemizin sahip olduğu yeraltı ve yerüstü kaynaklar bunun olması için çok müsait durumda. Örneğin, ilçemizde ilk yıl yapılacak Kalsiyum Karbonat, Kuru Buz ve Sıvı Karbondioksit üretim tesisleri ile doğrudan 280 kişi dolaylı olarak ise yaklaşık 2500 kişiye istihdam sağlanabilir. Bunun gibi ilçemizde kısa sürede hayata geçirilebilecek ve insanımızın doğrudan hem ekonomik hem de sosyal hayatına dokunabilecek onlarca projeye olanak sağlayacak potansiyel var.

Bu düşüncelerle ilçemizin her ferdi ile bir araya gelerek bir bütün halinde ilçemizi hak ettiği yere taşımak amacıyla yola çıktık. Diyadin, bizimle köklü değişim, dönüşüm ve gelişmeler kaydedecektir. Umarım hem ilçemiz hem ülkemiz adına hayırlı olur. 2024 Yerel seçimlerinin şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Aynı zamanda, Ziraat Mühendisi olarak görevini icra eden ve Ağrı’nın öz evladı olarak anılan Özgür Demir, doğup büyüdüğü Diyadin’e vefa borcunu ödeyeceğini söyledi.


Özgür Demir Kimdir?

Şehir Planlama, İmar Uygulama ve Peyzaj alanlarında önemli tecrübe ve birikime sahip olan Demir, Ağrı Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Diyadin Jeotermal A.Ş.’de Ziraat Mühendisi olarak Topraksız Tarım Sera İşletmelerinde görev almanın yanı sıra Doğubayazıt Yem Fabrikasında Fabrika Müdürü ve Üretim Sorumlusu Mühendis olarak yöneticilik yaptı.

2006 yılından günümüze kadar aile şirketi olan İSFERM Mühendislik LTD.ŞTİ. çatısı altında Tarım Hayvancılık, Peyzaj Erozyon Kontrolü Ağaçlandırma, Gayrimenkul Değerleme, İnşaat Mimarlık ve Mühendislik alanlarında yönetici ve kurucu ortaklığı devam etmekte.

Öte yandan Yatırım ve Finans Danışmanlığının yanında ülkemizin her köşesinde yüzlerce proje yürütmüş ve tamamlamış olan Demir, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği üyesi, Organik Tarim, Su Ürünleri, İyi Tarım Uygulamaları dallarında Teknik Mühendis ve Kontrolör, İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, Avrupa Birliği IPARD Proje Uzmanı, Tarım Danışmanı ve Tarımsal Bilirkişisi olup evli, 3 çocuk babasıdır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.