DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20741080,78%
Ağrı
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özer Ailesi’nden kamuoyuna açıklama geldi

Özer Ailesi’nden kamuoyuna açıklama geldi

ABONE OL
19:37 | 30 Temmuz 2023 19:37
Özer Ailesi’nden kamuoyuna açıklama geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul ilimiz Esenyurt ilçesinde yaşanan talihsiz olayla ilgili Özer Ailesi’nden basına ve kamuoyuna bilgilendirme amaçlı bir açıklama geldi.

Özer Ailesi tarafından yapılan açıklamada, “İstanbul Esenyurt’ta meydana gelen ve ailemiz adına  yapılan haberlerin gerçeklikten uzak haberler olduğunu ve kamuoyunun gerçek şekilde bilgilendirilmesini talep ediyoruz.

Avam demir çelik, isimli şirketimizle demir ve inşaat işleri yapmaktayız. Esenyurtta olayın meydana geldiği işyerinin sahibi ile yaptığımız resmi ticarette, iş yeri sahibi olan şahısın bize ödeyeceği çeki 1 yıla yakın süreden beri ödememesi nedeni ile hukuki sürecin başlatılması için çeki avukata verdik. Hukuki sürecin başlatılması ile birlikte, işyeri sahibi olan Cantürk isimli şahıs, whatsapp durumundan ve sosyal medya hesabından çevremizdeki insanlara bizi hedef göstermek sureti ile hakaretler küfürler içeren durum paylaşımı yapmıştır. Whatsapp durumunu değiştirmesi ve ağır hakaretlerine son vermesi için defalarca aranmasına rağmen işyeri sahibi olan Cantürk isimli şahıs, telefonlara cevap vermediği gibi etrafa tehdit ve küfürlerine devam etmiştir. Bu durum Esenyurt’ta bulunan aile ferlerimizi rahatsız ve rencide etmiştir.

Samet Özer ve Tarık Özer de sosyal medyadaki hakaretlerin ve tehditlerin son bulması ve devam etmemesi ile olayın daha da büyütülmesinin önüne geçmek için iş yeri sahibi tekrar aranmıştır. Cevap alınamamış olması üzerine, işyerine büfede bulunan şahsın babasıyla konuşmak için gitmişlerdir.

Olay mahalline gidilmesinin nedeni haraç almaya yönelik saldırı yada bazı basında kuruluşlarında yer alan dezenformasyon bilgilerini içerir etnik kökenli bir  olay değildir. Basına yansıyan kamera kayıtlarında da görüldüğü üzere, iş yerine gidildiğinde işyerindeki şahsa hitaben ‘’babanı çağır neden durum yapmış, çağır konuşalım‘’ denilmesi üzerine meydana gelen arbedede  iş yerinde bulunan şahıs, emniyeti açık silahta mermiyi namluya vermiş ve Samet Özer’i hedef alarak direk silahı ateşlemiştir.

Cantürk isimli şahsın sosyal medya paylaşımları, telefonuna cevap vermemesi ve kasadaki şahsın silahlı hazır bulundurması tamamıyla planlı bir hareket içinde olduğunu göstermiştir. Kamera kayıtlarında da görüldüğü üzere Samet Özer’in ayağından vurulmasıdan sonra  Tarık Özer, kardeşinin vurulduğunu düşünerek silahını ateşlemiştir.

Kamuoyuna yansıyan olay nedeni ile  üzüntü duyduğumuzu ve istenilmeyen olayın acılarını yüreğimizde hissettiğimizi kamuoyuna saygıyla ifade etmek isteriz.” sözleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.