DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20633871,02%
Ağrı
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC, KGK Ağrı İl Temsilciliği,TGC Başkanlarından, Başsavcı TURGUT’A Ziyaret

OGC, KGK Ağrı İl Temsilciliği,TGC Başkanlarından, Başsavcı TURGUT’A Ziyaret

ABONE OL
13:08 | 07 Şubat 2020 13:08
OGC, KGK Ağrı İl Temsilciliği,TGC Başkanlarından, Başsavcı TURGUT’A Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi Ağrı İl Başkanı Nihat Aydın ile Tutak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmet Oğuzkan Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Turgut’a makamında nezaket ziyaretinde bulundular.

Basın mensupları başsavcıya yaşanan olaylarda haber almakta yaşadıkları sıkıntıları ilettiler.

Ziyarette konuşan Cemiyet Başkanı Nihat Aydın, Anadolu basınının içinde bulunduğu durumu anlatarak şehirleri ayakta tutan yerel gazetelerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Aydın, ” Son yaşanan süreçle birlikte zorda olan Anadolu basını kağıt fiyatlarının artmasıyla birlikte daha da zora girdi. Biz cemiyet olarak bu durumu ilgili makamlara raporlar halinde sunuyoruz. Devletimizin bu alanda desteğini de bekliyoruz. Özellikle İnternet yasası ile de yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini de biliyor ve anlatıyoruz. Yerel basın bir şehri ayakta tutan en önemli araçlardan birisidir” diyerek bu konuda destek beklediklerini ifade etti ve Başsavcı Hasan Turgut’a yeni görevinin hayırlı olmasını temenni etti.

Başsavcısı Hasan Turgut, basın mensuplarıyla koordineli bir şekilde çalışacaklarını söyledi.

Konuk oldukları Başsavcıya kent basını hakkında bilgi veren Cemiyet Başkanları, ‘’Ağrı’nın birçok büyük ile göre basın yayın konusunda oldukça hareketli kentlerden biri olduğunu buradaki basın mensubu arkadaşlarımız Türkiye’nin sayılı haberlerine imza atan arkadaşlarımızdır” dediler.

Başsavcı “ Ülkemizin birliğini ve düzenini sağlamak hepimizin görevidir. Bizim işimiz adaleti sağlamak tüm savcı ve hakim arkadaşlarımızla birlikte vatandaşa gerekli olan adaleti uygulamaya çalışıyoruz. Bu konuda da insanlardaki adalet duygusunu sarsmamak adına güçlü zayıf, iyi kötü, haklı haksız konusunda sıkıntımız var. Hakkı zamanında teslim etmek, adaleti zamanında teslim etmek, insanlardaki o adalet duygusu çok fazla. Elimizden geldiği kadarı ile adaleti tesis etmek adına çalışacağız” şeklinde konuştu.

Başsavcısı Turgut, ‘’Bu güzel memleketin ilerleyen zamanlarda hak ettiği değerin üzerine çıkacağına ve daha güzel günlerin, daha faydalı , daha elzem yatırımların ilerleyen zamanlarda tecelli edeceğinin inancını taşıyorum.

Devletin kurumlarına gösterilen güven ve ilgiden dolayı, teröre destek vermeyen Ağrı halkına teşekkür ediyorum.” dedi.

Orta Doğu  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın, Ağrı basınının sorunları hakkında bilgi verirken, “Yerel basın özellikle son günlerde en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Gazete sahibi arkadaşlarımızın ve çalışan meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Yerel basının maddi yönden daha rahat bir ortama kavuşması için mutlaka resmi ilanlar ile desteklenmeli. Bu bağlamda icra / iflas ilanlarının da hangi ilçedeyse orada yayınlanmasını ya da Ağrı’da yayınlanmasını özellikle arzu ediyoruz” dedi.

Ağrı Adliyesi içerisinde medya merkezi oluşturulmasını isteyen Tutak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmet Oğuzkan, şöyle devam etti: “Ağrı Adliyesinde basın odasının hizmete alınması, özellikle doğru ve hızlı bilgi

akışı anlamında çok faydalı olacaktır. Adliye ve medya ilişkileri daha sıcak, daha sağlık olur. Daha önce birçok olayda bilgi kirliliği yaşandı. Bu durum, hem gazeteci arkadaşlarımızı hem de mağduru zor durumda bırakabilir.”dedi.

Başsavcı Turgut, “Adliyeye gelen gazeteci arkadaşlarımızın dinlenip çay, kahve içebileceği bir mekan olması gerekiyor. Keşke imkan olsa bir arkadaşımız sürekli burada görevli olsa. İnşallah yakında bunu sağlayacağız.Medya İletişiminde görevlendireceğimiz personel, sürekli basın mensuplarıyla diyalog halinde olacak. Bu sayede kamuoyu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirilecektir. Sizlerden ricam, soruşturmalarda medya iletişimi dışında gelen bilgilere itibar etmeyip, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyin. Soruşturmalarla ilgili en doğru bilgi gerek görüldüğünde kısa sürede size ulaştırılacaktır” dedi.

Bölgeye yabancı olmadığını, hazırlanan projeleri hızlandıracaklarını ifade eden Başsavcı Turgut şöyle konuştu: “Bizden önceki başsavcılarımız, adliye binası, cezaevi ve lojman için çeşitli çalışmalar yapmış. Hem bizim hem de ilimizin önceliğine göre bazı projeleri bakanlığımızla sürekli irtibat halinde hayata geçirmeye çalışacağız. Kapımız herkese açık, okullarımızı ziyaret ediyoruz. Okul ihtiyaçları konusunda katkı sunmaya çalışıyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Güncel konularında konuşulduğu, karşılıklı memnuniyetin duyulduğu ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

( Özel Haber – Gönül ÖZKILIÇ )

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.