DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051207-1,88%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’ın”18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’ın”18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”Mesajı

ABONE OL
17:52 | 17 Mart 2020 17:52
OGC Genel Başkanı Aydın’ın”18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin kaderini değiştiren, Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya kanıtlayan 18 Mart Çanakkale Zafer’inin yarın kutlanacak olan 105. yıldönümü nedeniyle Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat AYDIN bir kutlama mesajı yayımladı, AYDIN mesajında şu ifadelerine yer verdi;

Birlik ve beraberlik içinde verilen onurlu mücadelenin sonucunda kazanılan Çanakkale Zaferi, dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yerini almıştır.

18 Mart 1915 tarihinde insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanının yazıldığı bu zafer, büyük bir iman, azim ve kararlılığın sonucunda kazanılmıştır.

“Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarından biri olan Çanakkale Savaşları ve Türk Milletinin binlerce şehit vererek elde ettiği zafer, milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirmiştir.

18 Mart 1915 tarihi, Türk Milletinin Milli ve Manevi değerleriyle kurduğu kadim medeniyetleriyle, geçmişten geleceğe uzanışının tarihidir. Bugün, Türk Milletinin özgürlük ve vatan için gerektiğinde neleri feda edebileceğini, “ Çanakkale Geçilmez” sözleri ile vücut bulan; kadını, erkeği, çocuğu genci ve yaşlısıyla bir milletin varoluş mücadelesinin temelinin atıldığı, mazlumun zalime direnişinin sembolüdür.

Bugünkü varlığımızı ve bağımsızlığımızı, Cumhuriyetimizi Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda yurdunu savunmak için şehit olan kahraman ecdadımıza borçluyuz.

Bu vesile ile 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ANMA GÜNÜ’nü kutlar, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için kahramanca mücadele eden ecdadımızı rahmetle ve şükranla anıyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.