DOLAR 32,4973 -0.01%
EURO 34,8607 -0.38%
ALTIN 2.450,840,62
BITCOIN 20873100,76%
Ağrı
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan Ankara’nın Başkent Oluşunun 99. Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan Ankara’nın Başkent Oluşunun 99. Yıl Dönümü Kutlama Mesajı

ABONE OL
12:45 | 13 Ekim 2022 12:45
OGC Genel Başkanı Aydın’dan Ankara’nın Başkent Oluşunun 99. Yıl Dönümü Kutlama Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Ankara’nın başkent oluşunun ilan edilişinin 99. yıl dönümünde bir kutlama mesajı yayınladı.

OGC Genel Başkanı Aydın’ın mesajında, “Millî Mücadele’nin sevk ve idare merkezi olarak üstlendiği başkentlik vasfını ve sorumluluğunu o günden bu yana büyük bir onurla taşıyan Ankara’nın, başkent oluşunun 99. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.

Ankara’nın başkent oluşu, bir başkentin yeni bir şehre taşınması ya da yeni bir başkent inşası değil, aynı zamanda tarihî bir tekâmül sürecidir. Bu süreçte oluşan Kuvayı Milliye ruhu, Ankara halkının Heyet-i Temsiliye’ye gösterdiği ilgi ve Millî Mücadele’ye verdiği destek, Ankara’nın başkent olmasında etkilidir. 

Bugün ülkemizin ulusal bağımsızlığının sembolü olan Ankara, sahip olduğu tarihî ve kültürel zenginlikleri, sanayi ve teknolojideki gelişimi ile hepimizi gururlandıran önemli bir merkez hâline gelmiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olma onurunu layıkıyla taşıyan Ankara’nın başkent oluşunun yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara’nın başkent olmasına ve imarına hizmet etmiş bütün devlet adamlarımızı ve şehitlerimizi minnet, rahmet, şükranla anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara’nın başkent olmasına ve bugüne kadar imarına hizmet etmiş bütün devlet adamlarımızı ve şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.