DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2076113-1,34%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı

ABONE OL
10:42 | 03 Mayıs 2023 10:42
OGC Genel Başkanı Aydın’dan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” dolayısıyla mesaj yayımlandı.

OGC Genel Başkanı Aydın mesajında, “Çağımızın en dinamik sektörlerinden biri olan basın sektörü, insanlara doğru, tarafsız ve objektif haber, bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir kamu görevi üstlenmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de kamu hizmetini yerine getiren basının, çalışmalarını yürütürken özgür olması kaçınılmazdır. Bilmek, hepimizin hakkıdır. Bilme hakkı için basın özgürlüğü korunmalıdır.

Hepimiz biliyoruz ki, basın demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Tarafsız ve objektif bir biçimde haber ve bilgi akışı sağlayarak toplumu aydınlatma ve doğru bilgilendirme görevi yapmaktadır. Basının bu görevini özgürce yapabilmesi ve yaptığı görevin amacına ulaşmasında, hiç kuşkusuz basın hürriyetinin büyük önemi bulunmaktadır. Ülkemiz koşullarında bu hak, tüm basın mensuplarımıza sunulmaktadır. Basınımız da bu görevi yerine getirirken; gerçeklik, güncellik, kamu yararı, özel hayata saygı ve gazetecilik etik değerleri gibi denge unsurlarını da gözetmek durumundadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, dördüncü kuvvet olarak görülen zor, meşakkatli ve özveri gerektiren mesleklerden birini yerine getiren tüm meslektaşlarımın, basın mensuplarımızın ve basın kuruluşlarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.