DOLAR 32,4810 -0.07%
EURO 34,8661 0.02%
ALTIN 2.419,30-0,10
BITCOIN 1873698-3,97%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Genel Başkanı Aydın’dan 17 Ağustos Mesajı

OGC Genel Başkanı Aydın’dan 17 Ağustos Mesajı

ABONE OL
10:49 | 17 Ağustos 2022 10:49
OGC Genel Başkanı Aydın’dan 17 Ağustos Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, 17 Ağustos 1999’da yaşanan büyük Marmara Depremi’nin yıldönümünde konuya dair bir mesaj yayınladı.

OGC Genel Başkanı Aydın’ın mesajında, “Tüm Marmara’yı etkileyen Marmara depremi, 23 yıl önce meydana gelen ve aziz milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. 

Ülkemiz için büyük bir felaket olan Marmara depreminde, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, on binlerce vatandaşımız yaralanmış, evsiz ve yuvasız kalmıştır. Geçen yıllar yaraları sarsa da ne acılarımızı azalttı ne de kaybettiklerimizi unutturdu. Bundan sonra geçecek yıllar da unutturmayacaktır.

Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Dolayısıyla geçmişte yaşanmış bu acının günümüzde ve gelecekte tekrar yaşanması kaçınılmazdır. Bu nedenle depremle yaşayabilmeyi öğrenebilmek adına yapı stoklarımız, işyerlerimiz ve evlerimiz depreme dayanıklı hale getirilmelidir. Teknoloji çağının da pozitif bir getirisi olan birikimlerin de kullanılması ile ülkemizin deprem bölgesinde olduğu gerçeğinin bilinciyle, devlet ve millet olarak felaketlere karşı her daim tedbirli olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir felaketin ve acının ülkemizde ve dünyada tekrarının olmamasını temenni ediyor, depremde hayatını acı bir şekilde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, geride kalanlara başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah C.C. milletimize bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.