DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20787931,55%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

OGC Başkanı Nihat Aydın’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

OGC Başkanı Nihat Aydın’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

ABONE OL
10:37 | 03 Aralık 2021 10:37
OGC Başkanı Nihat Aydın’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

OGC Başkanı Nihat Aydın günün anlam ve önemine dair yayımladığı mesajında; “Birleşmiş Milletler tarafından  Dünya Engelliler Günü olarak kabül edilen 3 Aralık günü engellilerin, hayatı herkes gibi rahat yaşayabilmeleri,onlara yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması açısından önemli bir gündür.

Engellilik, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket eden devletimiz, engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları için çok ciddi düzenlemeler yapmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı da sağlanmıştır.

Engelli vatandaşlarımızın, hiçbir ayrım gözetilmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri, gurur verici başarılara imza atabilmeleri bizim için mutluluk kaynağıdır. Spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına her alanda engelli kardeşlerimiz büyük başarılar elde etmekte, azim ve kararlılıklarıyla bizlere güç ve ilham vermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle hiçbir farklılığın yaşama dair bir engel oluşturmadığı bir dünya dileyerek tüm engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum.” sözleriyle duygularını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.