DOLAR 32,3431 0.18%
EURO 35,2150 0.06%
ALTIN 2.246,360,14
BITCOIN 2126792-3,06%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Milletvekili Çelebi’den 19 Eylül Gaziler Günü kutlama mesajı

Milletvekili Çelebi’den 19 Eylül Gaziler Günü kutlama mesajı

ABONE OL
00:48 | 19 Eylül 2021 00:48
Milletvekili Çelebi’den 19 Eylül Gaziler Günü kutlama mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 19 Eylül Gaziler Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Gaziler Günü için yayınladığı mesajda gazilerin fedakârlıklarıyla şanlı zaferlerin yanı sıra destansı bir tarih armağan bıraktığını belirterek, “Bizler, egemenliği uğruna asla şehit ve gazi olmaktan kaçınmayacak bir milletin mensuplarıyız. Gazilik de ömür boyu taşınacak bir şereftir. Tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

Çelebi mesajında:

‘Gurur ve övünç kaynağımız olan gazilerimizin hatırasını canlı tutmak, bugünkü ve gelecek nesillerin hafızalarında yer etmesini sağlamak gayesiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül günü, “Gaziler Günü” olarak kabul ve ilan edilmiş olup, bu müstesna günün 100’üncü yıldönümünü şükran, minnet ve saygı ile idrak ediyoruz.

Hiç şüphesiz, Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur.

Ülkemizin bağımsızlığı ile huzur ve güvenliğini muhafaza etmek için her türlü fedakârlığı ortaya koyan ve bu uğurda tereddüt etmeden canlarını feda etmeyi göze alan gazilerimiz, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

Şehadeti göze alan, şehadet için yola çıkan ve nasibini ‘yaşarken alınabilecek en yüce paye’ olarak gördüğümüz gazilerimize her zaman saygıyla başımıza taç yapacağız.

Devletimizin bekası, asil milletimizin huzur ve güvenliği için üstün bir cesaret ve fedakarlıkla canları pahasına mücadele eden kahramanlarımız, gazilik şerefini ömür boyu taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, yaşayan ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum.’dedi

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.