DOLAR 32,4580 -0.11%
EURO 34,7476 -0.68%
ALTIN 2.436,000,00
BITCOIN 2076537-1,08%
Ağrı
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı” şart!

“Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı” şart!

ABONE OL
16:39 | 08 Ekim 2021 16:39
“Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı” şart!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) tarafından vale mesleğinin standartlarının belirlenmesi ve yasal kurallara bağlanması çalışması başlatılmıştı. Konuya ilişkin çalışmalar neticesini verdi. Vatandaşların araçlarının güvenliği ile ilgili konuşan TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Valeler, mesleki eğitim almadan göreve başlıyor ve bazen de araç sahipleri ile ciddi tartışmalar yaşayabiliyordu. Kamuoyunda sık sık gündeme gelen bu tartışmalar nedeni ile yapılan faaliyette güven sağlamak için meslek örgütü devreye girdi.

TOBFED, valelerin artık yakalarında Mesleki Yeterlilik Kurumu’na ait “Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı” taşıyacağını duyurdu. TOBFED tarafından başlatılan vale mesleğinin standartlarının belirlenmesi ve yasal kurallara bağlanması çalışmaları neticesini verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, valelerle ilgili sürekli medyaya yansıyan kavga, cinayet, şiddet gibi haberlerin artık son bulmasını umduklarını belirtti. Bu kimlik kartı ile artık vale-değnekçi ayrımının net olarak yapılabileceğini vurgulayan Bakırtaş, 5 yılı aşkın süredir bu yasal düzenleme için mücadele ettiklerini ve sonunda muvaffak olduklarını bildirdi.

Bakırtaş, hiçbir eğitimden geçmemiş, yasal sorumluluğu olmadan, restoran ya da trafiğin yoğun olduğu yerlerde bir alanı kapatarak insanlardan zorla para toplayan değnekçiler döneminin kapandığının altını çizerek vale mesleğinin kurallarını net belli olduğunu belirtti. Serkan Bakırtaş, “Vatandaşlarımız bu kimlik kartını gördükleri valelere araçlarını gönül rahatlığı ile emanet edebilirler.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.