DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2167477-0,05%
Ağrı
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MADEF Genel Sekreteri Çelik’ten Ağrılı İş insanlarına çağrı!

MADEF Genel Sekreteri Çelik’ten Ağrılı İş insanlarına çağrı!

Marmara Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu (MADEF) Genel Sekreteri Çetin Çelik, sadece Tekirdağ ilinde 41 adet büyük sanayi işletmesi kuran ve Marmara Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren Ağrılı İş insanlarına çağrıda bulunarak, içinde İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin de yer aldığı ve akademik olarak da inovatif desteğe sahip olan Ağrı ilimize ve içinde bulunduğu bölgeye yatırım yapmaları için çağrıda bulundu

ABONE OL
11:12 | 07 Mayıs 2024 11:12
MADEF Genel Sekreteri Çelik’ten Ağrılı İş insanlarına çağrı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Marmara Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu (MADEF) Genel Sekreteri Çetin Çelik, sadece Tekirdağ ilinde 41 adet büyük sanayi işletmesi kuran ve Marmara Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren Ağrılı İş insanlarına çağrıda bulunarak, içinde İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin de yer aldığı ve akademik olarak da inovatif desteğe sahip olan Ağrı ilimize ve içinde bulunduğu bölgeye yatırım yapmaları için çağrıda bulundu. Çetin, Ağrı Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan sadece tekstilkentin, tematik bir alan olarak 2 binin üzerinde istihdam sağlayan bir merkez olduğunu, bu hali ile dahi Ağrı’ya ciddi bir ekonomik katkı sağladığını vurguladı.

Kariyer Kamuoyu Araştırma Merkezi (K@RAR) tarafından yapılan ve Marmara Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu (MADEF) sponsorluğunda yayımlanan “Yeni yüzyılın parlayan yıldızı” adlı çalışmada; Ağrı ili ve Organize Sanayi Bölgesi SWOT analizi ile dikkat çekti. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren MADEF Genel Sekreteri Çetin Çelik, Ağrı ilinin uluslararası taşımacılıkta yetki belgesine sahip 10 şirketinin bulunduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını ifade etti. Çelik, Ağrı için bu durumun tartışmasız bir üstünlük olduğunu bunun yapılan kapsamlı SWOT analizinde belirgin bir özellik olarak tezahür ettiğini kaydetti.

Ağrı ilinin yatırım kapsamında bir SWOT analizine tabi kılındığını medya mensuplarıyla paylaşan Çelik, SWOT analizi hakkında da, “SWOT Analizi, bir projede ya da bir ticari girişimde kurumun, tekniğin, sürecin, durumun veya kişinin güçlü (Strengths) ve zayıf (Weaknesses) yönlerini belirlemekte, iç ve dış çevreden kaynaklanan fırsat (Opportunities) ve tehditleri (Threats) saptamak için kullanılan stratejik bir tekniktir.” dedi. Çelik ayrıca bu perspektifte Ağrı’nın güçlü yönlerine de ayrıca dikkat çekerek, “Tehditleri ve fırsatları göz önünde bulundururken PEST analizi ve dış çevre analizinde makro düzeydeki koşullarla birlikte, yeni hükümet düzenlemeleri veya teknolojik değişimler gibi çevresel faktörleri gözden kaçırmazsınız. Bu kapsamda Ağrı, Avrupa rotasında E-80 karayolunun bitiş noktasındadır, Yıllık 3 milyon yolcu kapasitesine sahiptir, İran ile en büyük sınır kapısına sahiptir, mısır silajı için Türkiye’de en fazla ekin ve mazot desteğine sahiptir.” açıklamasında bulundu.

MADEF Genel Sekreteri Çetin, Ağrı Organize sanayi Bölgesi’nin devlet yardımlarının en yoğun destek sağladığı 6. Bölge olarak da dikkat çekmesinin yanında arka planda gerçekleştirdiği tarihi İpekyolu ticaretiyle de göz doldurduğunu sözlerine ekledi. Ağrı ilimizin genç, dinamik, eğitilebilir demografyasıyla da fırsat eşitliği temelinde kalifiye işgücü potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Çetin, proaktif olarak Ağrı’da kurulan Ağrı OSB Teknik Koleji ve diğer mesleki teknik eğitim kurumları aracılığıyla sanayi dünyasının vazgeçilmezi olan ara eleman sorununun bölgede yaşanmayacağını dile getirdi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.