DOLAR 32,3384 0.17%
EURO 35,1838 -0.02%
ALTIN 2.247,420,19
BITCOIN 2125764-3,19%
Ağrı

HAFİF KAR YAĞIŞLI

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Latif Şimşek, Parlamento Muhabirleri Derneği’nden istifa etti

Latif Şimşek, Parlamento Muhabirleri Derneği’nden istifa etti

ABONE OL
19:51 | 10 Ağustos 2022 19:51
Latif Şimşek, Parlamento Muhabirleri Derneği’nden istifa etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazeteci Latif Şimşek, Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ile koruması tarafından uğradığı darpı kınamayan Parlamento Muhabirleri Derneği’nden istifa ettiğini açıkladı.

Gazeteci Latif Şimşek, geçtiğimiz pazar günü, “Gündeme Dair” programında Cemal Enginyurt ve ‘özel koruması’ Emrah Topal tarafından uğradığı saldırıya ilişkin bir açıklama yapmayan Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve özel koruması olduğu iddia edilen Emrah Topal tarafından saldıra uğrayan Latif Şimşek, Cemal Enginyurt ve Emrah Topal’dan şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık olay sırasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan Emrah Topal hakkında ise gözaltı talimatı verdi. Topal, olayın yaşandığı gün gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Emrah Topal tutuklanarak cezaevine gönderildi.  

Meslektaşlarından saldırı için tepki göstermesini isteyen Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden, “Ağzı lağım kokan kahpeler tarafından yapılan kalleş saldırıyı kınamayarak, gazetecilik mesleğine kara bir leke süren, 20 yıldır üyesi olduğum, Parlamento Muhabirleri Derneği’nden istifa ediyorum.” diye yazdı. 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.