DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053602-1,04%
Ağrı
22°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Konya’da Doktor Saldırıya Uğradı!

Konya’da Doktor Saldırıya Uğradı!

ABONE OL
20:06 | 06 Temmuz 2022 20:06
Konya’da Doktor Saldırıya Uğradı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konya’da görev yaptığı hastanede saldırıya uğrayan Kardiyoloji Uzman Doktor Ekrem Karakaya ve saldırganı hayatını kaybetti. Konuyla alakalı Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Konya Şehir hastanesi kardioloji bölümünde ikindi saatlerinde H.M.A ile Kardiyoloji Uzman Doktor Ekrem Karakaya arasında tartışma çıktı. H.M.A belinde bulunan silahı çekerek peşpeşe ateşledi. Zanlı daha sonra aynı silahla intihar etti. Zanlı olay yerinde, Dr Karakaya ise ameliyathane de hayatını  kaybetti Olay yerinde 15 boş kovanın bulunduğu öğrenildi.

Polis olayla ilgili detaylı soruşturma başlatırken, saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, saldırganın 57 yaşındaki annesinin yaklaşık 1 ay önce doktor Karakaya tarafından ameliyat edildiği ancak anjiyonun ardından kadının hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırganın da annesinin yaşamını yitirmesinden doktoru sorumlu tuttuğu için saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edildi.

Olayın gerçekleşmesinin ardından olay yerine gelen Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.” açıklamasında bulundu.

Olay yerinde bulunan görgü tanığının ifadesinde, “Başka bir doktora muayene olacaktım. Yandaki kapının oradan bir ses çıktı, 10-15 el silah sesi duydum. Hastalar kaçtı, biz de biraz geri çıktık. Oraya gidip baktılar yere düşmüş iki yaralı gördüler.” ifadeleri yer aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından, “Konya Şehir Hastanesi’nde doktor Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz.” paylaşımında bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.