DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046460-0,90%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK’dan KKTC çıkarması

KGK’dan KKTC çıkarması

ABONE OL
12:22 | 25 Temmuz 2023 12:22
KGK’dan KKTC çıkarması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizin ve kardeş ülkelerin kamu diplomasisine destek amacıyla yürüttüğü çalışmalarla tanınan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), KKTC’nin uluslararası alanda tanınması ve potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla ‘Medya Diplomasisi’ çalışmalarına hız verdi.

Lefkoşa’yı ziyaret eden KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ile Genel Başkan Yardımcısı Bülent Aydemir Kıbrıs Temsilcisi Gökhan Güler ve Dış Medya Meclis Üyesi Orhan Akyüz KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Heyet, ardından da Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve  Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile görüştü.

KGK heyeti ile Cumhurbaşkanı Tatar; medya, KKTC ve Türkiye üzerine görüş alışverişinde bulunurken, Dim ayrıca Cumhurbaşkanı Tatar’a KGK’nın dergisi Küresel Medya ile konseyin çalışma faaliyetlerinden oluşan bir dosya takdim etti.

KGK heyeti, Tatar’ın ardından KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ile de bir araya geldi. Bu görüşmelerde KKTC için yapılacak kamu diplomasisine destek çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunulmasının ardından izlenilecek yol haritası üzerine istişareler yapıldı.

Genel Başkan Dim, görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada, “Kıbrıs aziz vatanımızın değerli bir parçasıdır. KKTC ise bir Türk devleti olarak kardeş ülkemizdir. Kıbrıs Türk halkının refahı, huzuru, sevinci ve tasası bizim de ortak hissiyatımızdır. 2019 yılında konsey olarak Girne’de KKTC için uluslararası bir medya çalıştayı yapmış ve çok ses getirmiştik. KKTC için bundan sonra da inisiyatif almaya hazırız.

Sayın Cumhurbaşkanı Tatar’ın Türkiye ile ilişkileri tarihteki en yüksek düzeye taşıyan tutumu göz ardı edilemez. Yine Dışişleri Bakanı Sayın Ertuğruloğlu’nun yıllardır Türk tezlerini şiddetle savunan bir kişi olması büyük avantajdır. T.C. Büyükelçisi Feyzioğlu ise güçlü bir figür olarak her açıdan iki ülke için de değerli bir kazanımdır.

Bu çerçevede KKTC kuruluşunun 40’ıncı yılına gelirken uluslararası alanda tanınmak, yeni açılan devasa ve modern havalimanı ile direkt uçuşlarla daha çok yabancı turisti ağırlama potansiyeline sahiptir. Biz de 63 ülkede temsilcileri olan uluslararası bir medya örgütlenmesi olarak KKTC için elimizi taşın altına koymaktan geri durmayacağımızın bilinmesini isteriz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.