DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045170-0,84%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK’da şiddetin konuşulacağı çalıştay yapılacak!

KGK’da şiddetin konuşulacağı çalıştay yapılacak!

ABONE OL
14:22 | 17 Temmuz 2023 14:22
KGK’da şiddetin konuşulacağı çalıştay yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İslam ülkeleri arasında birinci OECD ülkeleri arasında ise ikinci sırada olduğumuz şiddet meselesinin önüne geçilme noktasında başlatılan sosyal projenin çalıştaya Ankara’da Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ev sahipliğinde yapılacak.

Rakamlar dikkate alındığında şiddet meselesi ülkemiz için artık çok ciddi risk oluşturmakta. Uzmanlar toplumsal kanayan bir yara haline gelen şiddet konusunun kökten çözümü için somut adımlar atılmazsa gelecekte çokta vahim sonuçlar oluşacağını ifade ediyor.

1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla açık bulunan soruşturma dosyası 12 milyon 320 bini aşmış durumda. 2022 yılı içinde Cumhuriyet Başsavcılığı dosyalarında yer alan şüpheli sayısı 15 milyon iken mağdur kişi sayısı da 11 milyonun üzerinde oluşmuş.

Ülkemizde açık suç olaylarında hane başına yaklaşık olarak en az bir şüpheli yada bir mağdur kişi düşmekte. Bu gidişat demokrasi kültürü, insan hakları ve bağlı olarak şiddet/suç artışı yönünden büyük sosyal riskler oluşturmakta.

Türkiye şiddet/suç bağlamında İslam ülkeleri arasında birinci 36 OECD ülkesi arasında ise ABD’den sonra ikinci sırada yer almakta. İşte tüm bu olumsuzları önleme ve şiddetle etkin bir mücadele için HEGEM Vakfı ve Adalet Bakanlığı ortak bir proje geliştirdi.

Öğrencisinden işçisine memurundan işsizine toplumun bütün katmanlarını içine alacak olan “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi” projesi ile şiddet meselesine kökten somut çözümler üretilecek.

2030 yılına kadar eğitim ve seminer faaliyetleri ile yol alacak projenin özel amacı ise her mahalleye her okula her iş yerine yeterli sayıda “yeminli sosyal arabulucu” ve “yeminli şiddet önleme formatörü” olan saha aktörleri kazandırmak.

Türkiye’deki bürün üniversitelerin etkin görev alacağı projenin bir çok da sivil toplum paydaşları da var .O paydaşlardan biri de Küresel Gazeteciler Konseyi(KGK) olarak öne çıkıyor. Projeye başından beri her türlü desteği veren KGK ailesi yurt içi ve yurt dışı temsilciliklerle projeye yön veriyor.

Cumhurbaşkanlığı On birinci Kalkınma Planı ve İnsan Hakları Eylem Planı gereği yürürlüğe konan “İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirilmesi” projesinde yemin ve sertifika töreni 21 Haziran’da Aydın ilinde gerçekleşti.

Aydın Valiliği HEGEM Vakfı ve Aydın Menderes Üniversitesi koordinesinde gerçekleşen Yeminli Sosyal Arabuluculuk sertifika töreninden sonra 20-21 Temmuz 20223 tarihleri arasında da Küresel Gazeteciler Konseyi Ankara ofisinde çalıştay düzenlenecek.

İnsan Haklarının Güçlendirilmesi ve Şiddetle Mücadele bağlamında on ikinci kalkınma planı için öneri geliştirme çalıştayına Adalet Bakanlığı ile birlikte üniversitelerden temsilciler proje paydaşları HEGEM Vakfı ve KGK ailesinden katılım olacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.